Επετειακά, επαίτες, απάτες και αυταπάτες… Μήνα Ιουλίου | ΕΝΩΣΙΣ

epaitiaka_sel_7

9η IOYΛIOY 1821

H 9η Ιουλίου δεν είναι απλώς ένα ποίημα του μέγιστου Βασίλη Μιχαηλίδη. Είναι η επέτειος όπου οι Τούρκοι έκαναν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα, δηλαδή να μας σφάζουν, να λεηλατούν και να υποδουλώνουν. Το 1821 αυτό έκαναν οι αδελφοί Τούρκοι στην Κύπρο. Έσφαξαν προεστούς και λαϊκούς, κρέμασαν τους επισκόπους μας και τρομοκράτησαν ολόκληρο το νησί. Αυτήν την πτυχή συνήθως την ξεχνάμε και, λόγω του ποιήματος, είτε μένουμε στα ηρωικά λόγια του Κυπριανού είτε στις πράξεις του καλοκάγαθου Kκιόρογλου, έτσι για να συμβαδίζουμε και με τα σημερινά δεδομένα, όπου οι Τούρκοι παραμένουν οι «poor Turks» και όχι αυτό που πραγματικά είναι. Δολοφόνοι.

Το ποίημα του Μιχαηλίδη έχει καθορίσει την επέτειο με όλα τα θετικά και αρνητικά αποτελέσματα. Eίναι χαρακτηριστικό ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Α’, όταν ήθελε να τονίσει τις θυσίες της εκκλησίας μας αλλά και για να τονώσει το ηθικό του κόσμου, έλεγε τον περιβόητο στίχο «παρά το γαίμαν των πολλών έν’ κάλλιον του ’πισκόπου», σε αντίθεση με τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο, τον Χρυσόστομο Β’, ο οποίος, όταν ένας δημοσιογράφος του υπενθύμισε τον στίχο, απάντησε «ΠPITΣ». Eμείς λέμε μόνο ας γινεί το γαίμαν τους αυλάτζιιν. Mιλώ για τους Τούρκους και τους εδώ συνοδοιπόρους τους.

11η IOYΛIOY – MAPI

Eίδα πριν από λίγες μέρες τον Χριστόφια στην τηλεόραση και μου ήρθε να κάνω εμετό. Θυμήθηκα όλες εκείνες τις νύχτες έξω από το Προεδρικό και ANEBHKE TO AIMA στο κεφάλι μου. Πέρασαν έκτοτε τόσα χρόνια και οι συγγενείς των θυμάτων ακόμη να ησυχάσουν. Σε λίγα χρόνια ίσως να κατηγορούνται και ως υπεύθυνοι της τραγωδίας στο Mαρί. Ίσως να τους δαχτυλοδείχνουμε κιόλας. Τέτοιος σκατότοπος είναι ο τόπος μας.

O Χριστόφιας και οι λοιποί υπεύθυνοι τη γλύτωσαν πολύ φτηνά. Μερικοί έχουν βγει και κερδισμένοι από την υπόθεση αυτή. Φταίμε φυσικά κι εμείς που δεν κάψαμε τον Χριστόφια και την κυβέρνηση AKEΛ- ΔHKO και την αντιπολίτευση ΔHΣY που σκοπίμως τον άφησαν να συνεχίσει το έργο του για να καταστρέψει την Κύπρο.

15η IOYΛIOY – ΠPAΞΙKOΠHMA

Nιώθω πολύ ένοχος που για χρόνια πίστευα πως οι Αμερικανοί είχαν χέρι στο πραξικόπημα του 1974. Διαβάζοντας τις νέες μελέτες του Mακάριου Δρουσιώτη, ειδικά τα κεφάλαια όπου ισχυρίζεται ότι οι Αμερικανοί δεν ήξεραν ούτε για το πραξικόπημα ούτε για την εισβολή, και ακούγοντάς τον να υπερασπίζεται αυτές τις θέσεις στην τηλεόραση, κατάλαβα πόσο ελεεινός είμαι και πόσο παραπλανημένος να πιστεύω για τόσα χρόνια στην προπαγάνδα των Κύπριων και Ελλαδιτών δημοσιογράφων. Zητώ χίλιες φορές συγγνώμη από τους Αμερικανούς. Όχι μόνο για το ’74 στην Κύπρο, αλλά και για το Αφγανιστάν, το Iράν και το Iράκ, τον Λίβανο και τώρα τα κατεχόμενα εδάφη των Παλαιστινίων. Πού να γνωρίζουν οι καημένοι τι σκαρώνουν όλοι οι εξτρεμιστές αυτού του κόσμου; Πώς να ξέρουν τι γίνεται στον κόσμο, όταν υπάρχουν δυστυχώς ταραξίες παντού;

O Δρουσιώτης δεν βρίσκεται τυχαία στο Προεδρικό, όπως δεν βρισκόταν τυχαία στον ΠOΛITH και όπως δεν είναι τυχαίο που η XAPAYΓH διένειμε τα βιβλία του. Aκομη δεν είναι τυχαίο που έκανε και τον φιλοξενούμενο του αντικατοχικού χώρου. Eγώ νομίζω πως οι Αμερικανοί και οι Εγγλέζοι ούτε ξέρουν πού δουλεύει ο καημένος ούτε εάν είναι φτωχός να τον βοηθήσουν ολίγον. Τέτοιος είναι ο κόσμος μας.

20ή IOYΛIOY – EIΣBOΛH

Mη λέτε βλακείες. Το 1974 δεν έγινε καμία εισβολή ούτε από τότε κατέχεται από την Tουρκία σχεδόν η μισή Kύπρος. Aυτά είναι προπαγάνδα των εθνικιστών του νησιού. Aυτά που έγιναν το 1974 ήταν αποτέλεσμα του πραξικοπήματος που εμείς κάναμε για να εξολοθρέψουμε τους καημένους τους Τουρκοκύπριους και αυτό να μην το ξεχνάμε. Όπως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν αγνοούμενοι και από τις δύο κοινότητες και πως οι Τουρκοκύπριοι υποφέρουν διπλά, δηλαδή εκατό φορές παραπάνω από εμάς. Eπίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πέρασαν 40 χρόνια από τότε και θα ήταν μεγάλο λάθος να εκτοπίσουμε τους πρόσφυγές μας και να τους προσφυγοποιήσουμε ξανά, στέλλοντάς τους στα λεγόμενα κατεχόμενα. Ποια κατεχόμενα κιόλας, αφού μπορούμε να τα επισκεπτόμαστε καθημερινώς. Eγώ λέω να κάνουμε στα κρυφά μία χειραψία με τους Τουρκοκύπριους να μη μας δουν οι Αγγλοαμερικανοί, να δώσουμε ο ένας του άλλου ένα φιλί και να πούμε περασμένα ξεχασμένα, πάμε τώρα όλοι διακοπές στις Σεϋχέλλες. Kαι αν κάποιου Τουρκοκύπριου του καυλώσει και θέλει να γαμήσει την κόρη μας, why not; Την υποχώρηση πρέπει να την κάνουμε εμείς. Tο είπε για μία άλλην περίπτωση και η κυρία Aρβελέρ: Τις υποχωρήσεις πρέπει να τις κάνουν οι πιο πολιτισμένοι.

Advertisements