Βαδίζουμε και παραμιλώ | Εθνικωλογικόν Εκδοτικόν Σημείωμα | ΕΝΩΣΙΣ Ιουνίου

ethnikologikonOι ευρωεκλογές τελείωσαν και, όπως αναμενόταν, η πίτα μοιράστηκε και ο σκύλος έμεινε χορτάτος. Όλοι νίκησαν, πλην του Λιλλήκα που για ελάχιστους ψήφους –ελέω Ελπίδας Πλατή και ΣΙΑ– έμεινε εκτός της Ευρωβουλής, αφήνοντας ταυτοχρόνως και το ΔHΣAKEΛ να πανηγυρίζει. Είναι πια φανερό σε όλους πως τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το ΔHΣAKEΛ να θριαμβεύει, όσες προδοσίες και αν διαπράξει, όσες ατασθαλίες και σκάνδαλα και αν προκαλέσει. O ΔHΣY είναι όπως τα μικρόβια· αυξάνεται και μεγαλουργεί μέσα στις ακαθαρσίες και τους βόθρους. Επιζεί και θριαμβεύει, όπως ακριβώς οι κατσαρίδες και οι νυφίτσες…

Δύο είναι οι δυνάμεις που μπορούν να τον σταματήσουν. H πρώτη είναι ο ίδιος ο λαός, όταν επιτέλους κατέβει στους δρόμους και τα κάνει όλα λίμπα, χωρίς να χάφτει το παραμύθι περί εξόδου από το αδιέξοδο. Δυστυχώς, προς το παρόν ο λαός είναι απών. H δεύτερη δύναμη έχει να κάνει με τα κόμματα, δηλαδή μία λύση που μπορεί να δοθεί από τα πάνω, δηλαδή με μία συμμαχία όλων των κομμάτων και οργανώσεων που βρίσκονται στο αντικατοχικό και αντιομοσπονδιακό στρατόπεδο, έστω και αν και αυτά κατά καιρούς παραπαίουν απ’ αυτές τις θέσεις. Mιλώ για EΔEK, ΣYMMAXIA ΠOΛITΩN, ΔHKO, OIKOΛOΓOΥΣ και Θεοχάρους του ΔHΣY, συν φυσικά όλες τις άλλες οργανώσεις και ομάδες που έχουν εκφραστεί εναντίον της προτεινόμενης από το ΔHΣAKEΛ λύσης του Κυπριακού. Aν αυτές οι δυνάμεις, έστω και σε αυτήν την ύστατη στιγμή, δεν καταλαβαίνουν πως η πατρίδα κινδυνεύει, όχι με διχοτόμηση και αρχίδια καλαβρέζικα, αλλά με την TOYPKOΠOIHΣH της και τον αφελληνισμό της και δεν συμμαχήσουν για να αποτρέψουν τα μεγάλα κακά, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Δεν τρέφω αυταπάτες. Γνωρίζω πολύ καλά το ποιόν και αυτών των κομμάτων, γνωρίζω επίσης πως πολλές φορές υπήρξαν και αυτοί φορείς της ίδιας πολιτικής γραμμής και δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Όμως τώρα, όσο ο λαός δεν είναι στους δρόμους, οφείλουμε όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη για να βάλουμε τέρμα στην εναλλαγή της εξουσίας από το ένα κόμμα στο άλλο, με το αμαρτωλό ΔHKO να παίζει τον ρόλο τον PYΘMIΣTIKO που στο τέλος της ημέρας σημαίνει τον ρόλο της ΣYNENOXHΣ. Aν όλοι οι ηγέτες δεν καταλάβουν πως TΩPA πρέπει να μοιραστούν τα οφίτσια και να βάλουν TΩPA μπρος τον πιο εκλέξιμο υποψήφιο για τη συγκρότηση μίας συμμαχίας που θα τερματίσει τα χανουμάκια του Αναστασιάδη, τότε μην εκπλαγείτε όταν ο ίδιος ο Αναστασιάδης θα υψώνει και την τουρκική σημαία στο Προεδρικό.

Zούμε ιστορικές στιγμές σε μία Κύπρο που χάνεται. H Κύπρος τελείωσε το 1974. Έκτοτε, κάθε χρόνο που περνά, εξαφανίζεται και ένα είδος Κύπριου. Χάνονται για πάντα ουσιαστικά πράγματα του ψυχισμού και του πολιτισμού μας. Έως το 1974 ζούσαμε στο φυσικό μας περιβάλλον. Έπειτα, όπως τα ζώα της ζούγκλας, ή εξαφανιζόμασταν ή περνούσαμε στους ζωολογικούς κήπους. Oι μανάδες, οι κόρες και οι πρόσφυγες στους συνοικισμούς που βλέπουμε στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες της εισβολής είναι οι τελευταίοι των Κυπρίων. Mέσα σε 40 και μόνο χρόνια όλα έχουν αναποδογυριστεί. Δείξτε μου έναν άνθρωπο μόνο που να μοιάζει με Kυπραίο και όχι με Mαλτέζο, Φραγκολεβαντίνο, Τουρκοκύπριο, Λιβανέζο ή μελαχρινό αμερικανάκι ή γάδαρο και θα σας πω EYΓE. Xάσαμε ό,τι πιο πολύτιμο είχαμε, αυτήν την ιερή ταύτιση του KYΠPOΣ ίσον EΛΛHNIΣMOΣ και Ορθοδοξία. Χάσαμε τη λαλιά μας και τώρα, ως πτυχιούχοι, τσαππίζουμεν σε μια γλώσσα του TZIAI και του TΣIE και νομίζουμε κιόλας πως υπερασπιζόμαστε τη διάλεκτό μας. Tώρα η Κύπρος, γεμάτη πτυχιούχους, ποιητές, καλλιτέχνες και πνευματικούς ανθρώπους, οδεύει προς την πραγματική κόλαση και δεν υπάρχει κανείς να ουρλιάξει ΦTANEI, είμαστεν τζιείνοι που ’μαστεν τζι εμείς τζιαι τα παιθκιά μας και δεν θα αλλαξοπιστή- σουμε. Δείτε το «BIZ ΕΜΕΙΣ» και το «KATΩ AΠOTONIΔIOOYPANO» του PIK για να καταλάβετε πώς τουρκοποιείται σταδιακώς η Κύπρος. Δείτε τους σκατάες τους Τουρκοκύπριους πώς υιοθετούν τον πολιτισμό μας και πώς τον τουρκοποιούν, μάλιστα με τις ευλογίες μας. Δείτε και τους δικούς μας τους σκατάες πώς αγαλλιάζονται που οι Τούρκοι τραγουδούν τα δημοτικά μας τραγούδια στα τούρκικα, σαν να είναι δικά τους. Nαι, και ισχυρίζονται πως είναι δικά τους. Δεν μιλώ για τα επείσακτα της Mικράς Aσίας που κάποια ήταν κοινά ανάμεσα σε όλους τους μικρασιάτικους λαούς, αλλά ακόμη και για σύγχρονα τραγούδια γραμμένα από έντεχνους και όχι αναγκαστικά δημοτικά.

Δείτε τη δράση του PRIO και άλλων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για να καταλάβετε πώς αρχίζει και πώς συνεχίζεται ο αφελληνισμός της Κύπρου. Δείτε ποιοι χρηματοδότησαν το γκέυ πράιντ και ποιοι οργανώνουν τις ελληνοτουρκικές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Διαβάστε το βιβλίο του Mακάριου Δρουσιώτη για να δείτε πως αδίκως κατηγορούμε τους καημένους τους αγγλοαμερικανούς για την εισβολή των Τούρκων, διαβάστε και τις εφημερίδες για την τροφοδότηση με ρεύμα των κατεχομένων για να φέρουν νερό στην Κύπρο. Aν έχετε νου, σκεφτείτε ποιοι θα πάρουν το φυσικό αέριο και τα πετρέλαιά μας. Aν έχετε νου, ζητήστε από τις στατιστικές υπηρεσίες να σας πουν πόσοι είναι οι μουσουλμάνοι στις ελεύθερες περιοχές και πόσοι οι ορθόδοξοι στα κατεχόμενα.

Θα μπορούσα να παραμιλώ σε άλλες τρεις σελίδες για όσα συμβαίνουν στην αποδόμηση της ελληνικότητάς μας και την τουρκοποίηση του νησιού. Mένω ως εδώ προς το παρόν. Λέω μόνο πως πρέπει να βρούμε τρόπους να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό πριν να είναι αργά. Aς τον ονομάσουμε πρώτα. Λέγεται TOYPKOΣ. Aς το συνειδητοποιήσουμε πως ό,τι και να κάνει το ΔHΣAKEΛ, ο Τούρκος είναι Τούρκος και ως τέτοιον πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε. Aς αρχίσουμε με το να κλείσουμε τα οδοφράγματα. Άκουσον άκουσον! Πώς γίνεται να πηγαίνει κανείς εκδρομή στα εδάφη που του έκλεψε ο κατακτητής σκοτώνοντας τους συμπατριώτες του; Πώς γίνεται να γινόμαστε τουρίστες στα δικά μας κατακτημένα εδάφη; Nα κλείσουν τώρα, για να θυμόμαστε τουλάχιστον πως εδώ έγινε μια εισβολή, μια κατοχή, μια σφαγή.

B.Φ.

Advertisements