Απάντηση στον Πέτρο Ευδόκα

jack-nicholson-the-shining

Κύριε Ευδόκα,

Θέλω να διευκρινίσω κάτι σχετικά με το άρθρο σου όπου αναφέρεσαι και στο άτομό μου. Γράφεις για «φίλους και συναγωνιστές». Ούτε φίλοι είμαστε ούτε συναγωνιστές. Είμαστε εν μέρει συναγωνιστές και έχουμε βρεθεί σε κοινούς αγώνες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πολλά πράγματα. Σίγουρα δεν είμαστε εχθροί ούτε πιστεύω πως έχεις χάσει τον νου σου. Πρέπει επίσης να αναφέρω πως δεν ανήκω στην παράταξη του ΟΧΙ όπου με τοποθέτησες. Ανήκω στην παράταξη των απελευθερωτικών αγωνιστών για εθνική και κοινωνική δικαιοσύνη, ανήκω στην ενωτική παράταξη της Κύπρου, έστω κι αν κανείς πια δεν μιλά για την ΕΝΩΣΗ.

Πέραν αυτών των δύο σχολίων, δεν έχω πολλά να πω, μόνο πως δεν κατανόησες καλά τη θέση μου. Εγώ δεν βάλλω εναντίον του Σενέρ Λεβέντ ούτε θεωρώ πως όλοι οι Τουρκοκύπριοι είναι ένοχοι για τη στήριξη του ψευδοκράτους. Εγώ θεωρώ πως μεγάλη μερίδα των δικών μας ελληνόφωνων Τουρκοκυπρίων είναι πολύ πιο επικίνδυνη από τους τουρκόφωνους Τουρκοκύπριους. Απλώς λέω ότι για κάθε τι που κάνουμε υπάρχει και ένα κόστος. Αυτό το κόστος αφορά όλους μας.

Οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι ο περιούσιος λαός του Θεού. Αν θέλουν να είναι μαζί μας ελεύθεροι και δημοκρατικοί πολίτες, τότε ΝΑΙ, πρέπει να πληρώσουν κι αυτοί το κόστος που τους αναλογεί και είναι πολύ μεγάλο. Ας μην ξεχνάμε πως οι Τουρκοκύπριοι έζησαν σε αυτόν τον τόπο ως τα ΤΣΙΒΙΤΖΙΑ του ιμπεριαλισμού, όταν μάλιστα η «άλλη κοινότητα» πάλευε εναντίον του ιμπεριαλισμού και της αποικιοκρατίας. Δες πρώτη τουρκοκρατία, αγγλοκρατία, κράτος Ζυρίχης και δεύτερη τουρκοκρατία.

Ο Σενέρ Λεβέντ, παρ’ ότι εγώ διαφωνώ με πολλές του απόψεις, δικαιούται να υποβάλει την υποψηφιότητά του και άλλοι Τ/κ μπορούν να τον ψηφίσουν, διότι έχει αποδείξει πως σέβεται τη Δημοκρατία και τους Ελληνοκύπριους και δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να καταγγείλει τη ΔΔΟ. Με το να δεχτούμε να ψηφίζουν όλοι οι Τουρκοκύπριοι χωρίς να αποδεχτούν κάποιους όρους που υπάρχουν και για όλους τους Ελληνοκύπριους, είναι σαν να ανοίγουμε τον τάφο μας. Η πολιτική του καλού παιδιού που δείχνει συνεχώς ανωτερότητα απέτυχε παταγωδώς.

Υπ’ όψιν, κύριε Ευδόκα, ότι όλοι αυτοί οι Τ/κ, εάν ψηφίσουν, θα ψηφίσουν τη Χόπλαρου, τον Στυλιανίδη, τον Πιτσιλλίδη, τον Τάκη Χατζηγεωργίου και όλους τους άλλους νεότουρκους και όχι τις απελευθερωτικές –έστω και ανεμικές– δυνάμεις του λαού μας. Τα τσιβίτζια, κύριε Ευδόκα, δεν φεύγουν με το να παραχαϊδεύεις τον σσιύλλον, λέει μια κινέζικη παροιμία. Τα τσιβίτζια φεύγουν, αν τα βγάλεις και τα κάψεις με το πετρέλαιο. Αυτό για καλό των Ελλήνων σκύλων και Τούρκων μακροπρόθεσμα.

ΒΑΣΟΣ ΦΤΩΧΟΠΟΥΛΛΟΣ

Υ.Γ. Πάντως, αν βρεις τον νου μου σε κανένα σοκάκι, μην τον χρησιμοποιήσεις, πάσχει από στείρο στείρο αντιπροοδευτισμό και, επειδή τον έχασα πρόσφατα, μπορείς να μου πουλήσεις μισή οκά;

Advertisements