Να δώσουμε πίστωση χρόνου; (Εφ. ΕΝΩΣΙΣ)

pistwsiΈνα από τα πολλά κολπάκια που επιστρατεύουν οι σημερινοί εξουσιαστές μας είναι το κλαψιάρικο κόλπο της πίστωσης χρόνου. Μας παίρνουν σβάρνα οι διάφοροι καλοθελητές του Συναγερμού, για να μας υπενθυμίσουν πως ο Αναστασιάδης βρίσκεται στην εξουσία μόνο εδώ και λίγες εβδομάδες και, επειδή παρέλαβε χάος, πρέπει να του δώσουμε χρόνο και να μην είμαστε αυστηροί στις επικρίσεις μας – ή, μάλλον, να μην είμεθα καν επικριτικοί, μέχρι να τα καταφέρει να μας βγάλει, σε λίγους μήνες, από το τέλμα. Νοείται ότι όλα αυτά τα λένε με το κλαψιάρικο ύφος του καλοπροαίρετου φίλου που ζητά τη συμπαράστασή μας, διότι γνωρίζει εκ των έσω ότι ο μάστρος ξέρει τους υπευθύνους και σιγά σιγά θα καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία. Κατά τους φίλους μας, ο Αναστασιάδης δεν φταίει σε τίποτα· άλλοι τα έκαναν θάλασσα (π.χ. Σαρρής), ενώ εκείνος, ως έντιμος και ικανός πολιτικός, θα καταφέρει να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα, φτάνει όλοι να τον βοηθήσουμε, δηλαδή να κλείσουμε το στόμα μας και να μην τον επικρίνουμε.

Αυτό θα είχε κάποιο νόημα, αν όντως ο Αναστασιάδης ήταν ένας έντιμος πολιτικός που παρέλαβε χάος. Θα ήμασταν οι πρώτοι που θα του δίναμε πίστωση χρόνου, ειδικά αν έβγαινε δημοσίως και ζητούσε από τον λαό επαγρύπνηση, σκληρή δουλειά και μεγάλες θυσίες, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να σωθούμε από την καταστροφή που επέφερε ο Χριστόφιας. Όμως ο Αναστασιάδης βγήκε με τις ευλογίες του Χριστόφια. Βγήκε για να τελειώσει αυτός το έργο που άρχισε ο προκάτοχός του: Στο Κυπριακό άφησε τον Χριστόφια ανενόχλητο. Στην οικονομία –το έχουν έτσι κι αλλιώς όλοι παραδεχτεί– ΗΞΕΡΕ πολύ καλά τα σχέδια του Χριστόφια και τα χάλια των τραπεζών.

Ας μην ξεχνάμε, επίσης, πως ο ΔΗΣΥ και ο Αναστασιάδης είχαν πάθει αμόκ για να μας πείσουν πως, αν δεν έρθει η Τρόικα και το Μνημόνιο, θα καταστραφούμε. Ας μην ξεχνάμε την αγωνία τους να πείσουν –και σε μεγάλο βαθμό το πέτυχαν– πως το Μνημόνιο είναι… δώρο Θεού. Εκεί που ο λαός άρχισε ν’ αμφισβητεί τις καλές προθέσεις των εταίρων μας, τα παπαγαλάκια του Αναστασιάδη έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους για ν’ αλλάξουν το κλίμα που διαμορφωνόταν εναντίον του Μνημονίου.

Τώρα μας ζητούν πίστωση χρόνου, ωσάν και ο ίδιος είναι κατάφωρα εναντίον της Τρόικας και του Μνημονίου. Ας βγει με τέτοιες θέσεις σωτηρίας του τόπου μας και, όχι μόνο θα του δώσουμε πίστωση χρόνου, αλλά θα τον κάνουμε και λαϊκό ήρωα. Όμως πού κάτι τέτοιο… Το μόνο που μπορεί να σώσει ο Αναστασιάδης εί- ναι το σύστημα. Αυτό το σύστημα που παράγει κλέφτες, απατεώνες, ευνοούμενους, αγάδες και τα εύκολα θύματα όλων των προηγουμένων. Ο Αναστασιάδης παλεύει για να σώσει το σύστημα, για ν’ αρχίσει ξανά το μεγάλο φαγοπότι, για να δικαιωθεί ο ίδιος μ’ ένα νέο σχέδιο τύπου Ανάν, ώστε όντως να περάσει στην Ιστορία ως ο εθνικόφρονας που μας φόρεσε το φέσι.

Τέτοιες χάρες δεν θα του τις κάνουμε. Τέτοια σύγχυση δεν θα σπείρουμε κι εμείς στον λαό. Εδώ και τώρα ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στους ΕΘΝΙΚΑΦΡΟΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Advertisements