Πως θα σωθούμε…

Agrotes

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε κι εδω και στην Ελλάδα για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Εμείς θα προτείνουμε κάθε λίγες μέρες μερικά, γράψτε κι εσείς τα δικά σας για να τα δημοσιεύσουμε.

Α) Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα κάλεσμα για να μην ψωνίζουμε απ’ τα LIDL. Πρέπει όλοι να σαμποτάρουμε, όχι μόνο το LIDL, αλλά όλες τις ξένες εταιρίες και ειδικά των βορείων χωρών της Ευρώπης. Θα πρέπει όλοι να αγοράζουμε μόνο ελληνικά και κυπριακά προϊόντα και να αποφεύγουμε προϊόντα βαριάς βιομηχανίας που δεν παράγουμε εμείς. Δεν είναι καιρός τώρα, ούτε για να αγοράζουμε καινούργια αυτοκίνητα, ούτε για καινούργιους υπολογιστές, ούτε για οικιακές συσκευές. Ας τα βγάλουμε πέρα με αυτά που έχουμε, ώσπου να ‘ρθουν καλύτερες μέρες.

Α.2) Προτιμάτε τον τοπικό σας μπακάλη, εάν υπάρχει, και ψωνίζετε μόνο τα απαραίτητα.

Β) Όπου μπορείτε φυτέψτε τα δικά σας προϊόντα, μαϊντανό, σέλινο, κρεμμυδάκια και σκόρδο, τα οποία μπορείτε να βάλετε σε ξύλινα κιβώτια, έστω και αν δεν έχετε κήπο στα μπαλκόνια σας. Όσοι έχετε κήπους εκμεταλλευτείτε τους για να φυτέψετε λαχανικά για τις ανάγκες της οικογένειάς σας. Όσοι μπορείτε βάλτε και μερικές κότες για αυγά για τα παιδιά ή ακόμη και κουνέλια, έστω και αν είστε στις πόλεις φτάνει να τα διατηρείτε καθαρά. Όσοι έχετε σχέση με το χωριό να επιστρέφετε εκεί τα σαββατοκύριακα και να κάνετε χρήσιμα τα χωράφια σας.

Γ) Φίλαθλοι τώρα είναι η ώρα να πιέσετε τα σωματεία σας να αλλάξουν τακτική και να επιμείνουν ελληνικά. Οι ξένοι ποδοσφαιριστές, προπονητές και τεχνικοί πρέπει να φύγουν για να μπορούμε τουλάχιστον να μιλάμε για ελληνικό και κυπριακό πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο, την καλαθόσφαιρα, την πετόσφαιρα και όλα τα αλλά αγωνίσματα. Ας περάσουμε στην ευγενή άμιλλα και ας αφήσουμε τον χουλιγκανισμό στους ευρωπαίους. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν αφαιρεθεί το ΧΡΗΜΑ από τον αθλητισμό μας. Και αν δεν πάει ο ΑΠΟΕΛ στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ, μικρό το κακό. Αν πάει όμως με δικούς μας παίκτες τότε θα είναι και πολύ μεγαλύτερη η δόξα των σωματείων μας. Ας αποτελέσουν δηλαδή τα σωματεία χώρους συνεύρεσης και πολιτισμού όπως ήταν παλαιοτέρα και όχι κουμαρτζίδικα όπως είναι τώρα.

Αυτά για σήμερα και θα επανέλθουμε

Advertisements