Σχολιάκια

CyprusAid-1-731-gallery

  • Η CYPRUS AID διοργανώνει συναυλία την 1η του Απρίλη για να βοηθήσει τους συμπατριώτες μας που έχουν ανάγκη βασικά πράγματα για να ζήσουν, όπως είναι το φαγητό, τα φάρμακα κτλ. Γιατί όμως ρε παιδιά η αγγλική ονομασία; Σε ποιούς απευθύνεστε; Έλεος πια μ’ αυτή την ασέβεια προς την γλώσσα και το σύνταγμά μας.
  • Δεν μου αρέσει η ραδιομαραθωνοποίηση και η φιλανθρωποίηση των προβλημάτων. Την αλληλεγγύη μας μπορούμε να την δείξουμε μόνοι μας, οι ίδιοι οι πολίτες στους χώρους που ζούμε και εργαζόμαστε, χωρίς τυμπανοκρουσίες, διαφημίσεις και χαζοχαρούμενα αποενοχοποιητικά κολπάκια.
  • Η κοινωνία και ο λαός οφείλει να συμπαρασταθεί εμπράκτως στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες αθόρυβα και ουσιαστικά, χωρίς να τους μετατρέπουμε σε επαίτες. Όπως στα σχολεία, όπου οι μαθητές μαζί με τους συνδέσμους γονέων διανέμουν δωρεάν σάντουιτς σε όλα τα παιδιά για να μην μένει κανένα παιδί νηστικό και να μην είναι και δακτυλοδεικτούμενο κιόλας.
  • Η CYPRUS AID λέει «ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ». Από πότε η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ είναι αντιμέτωπη με τις ΤΑΜΠΕΛΕΣ διερωτώμαι εγώ. Η ανακοίνωση τους μου έλυσε την απορία. Διάλεξαν, λένε, την 1η Απριλίου, όχι για «ιδεολογικούς» λόγους, αλλά επειδή είναι αργία για τους ηθοποιούς και βολεύει καλυτέρα τους διοργανωτές. Εύγε και έλεος μαζί. Δηλαδή, εάν ήταν σκόπιμη η επιλογή θα έκανε κακό στην εκδήλωση ή δεν θα μπορούσαν να τραγουδήσουν οι καλλιτέχνες διότι δεν αντέχουν στις ταμπέλες; Τι το κακό να διοργανωθεί μια τέτοια εκδήλωση την ημέρα της εθνικής μας εορτής; Ή μήπως δεν είναι εθνική εορτή; Ή μήπως η ΕΟΚΑ ήταν ταμπέλα και δεν το ξέραμε;
Advertisements