ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ!

gplhzjllut514b691edd74e

Τελικά όλοι οι βουλευτές ψήφισαν ΟΧΙ στα μέτρα των Ευρωπαίων και των τραπεζιτών και η λεγόμενη μικρή μας Κύπρος κατάφερε να γίνει πρωτοσέλιδο σ’ όλον τον κόσμο, όχι για το Κυπριακό ή για κάποια μεγάλη οικολογική καταστροφή ή για κανέναν σεισμό 8,3 ρίχτερ, αλλά για την αντίστασή της στις οικονομικές πολιτικές των μεγάλων οικονομικών κέντρων εξουσίας. Όλα καλά έως τώρα, ακόμη και για τους βουλευτές του ΔΗΣΥ που, με την αποχή τους, κατάφεραν να απωθήσουν τη ρετσινιά του προδότη από πάνω τους. Όλοι πια είναι ευχαριστημένοι. Το ΑΚΕΛ αγαλλιάζεται, διότι σώθηκε ξανά από τον εξευτελισμό από τον ίδιο τον Αναστασιάδη, o οποίος ξεπλήρωσε το χρέος του προς το ΑΚΕΛ που ουσιαστικά τον έβγαλε Πρόεδρο και τώρα πια μπορεί ο πολιτικός κόσμος του νησιού να επιστρέψει στις καλές εποχές, όπου από τη μια είναι οι καλοί αριστεροί και από την άλλη οι κακοί δεξιοί και στη μέση οι ΔΗΚΟϊκοί που ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις.

Πού πήγε όμως η αξιοπιστία της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και της συμπολίτευσης; Στην τσέπη μας φυσικά, και ακόμη είμαστε στην αρχή. Η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας του Αναστασιάδη δεν υφίσταται, ΔΗΚΟ, ΕΥΡΩΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ είπαν ΟΧΙ την τελευταία στιγμή, ενώ προηγουμένως κάποιοι απ’ αυτούς έλεγαν ΝΑΙ. Το ΑΚΕΛ πριν από έναν μήνα έλεγε ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ και τώρα σώζει το τομάρι του λέγοντας ΟΧΙ. Η ιδία η κυβέρνηση συνεχίζει να ψεύδεται και να αυτοαναιρείται, χωρίς να ιδρώνει κανενός το αυτί, και η κοροϊδία συνεχίζεται. Ο εκφυλισμένος πολιτικός κόσμος της Κύπρου πνέει τα λοίσθια, σφάζοντας ακόμη και αυτήν την κότα που γεννούσε τα χρυσά αυγά. Τέτοιον εκμαυλισμό δεν γνώρισε ποτέ το νησί. Ας μην παρουσιάζουμε τους υπαίτιους της κρίσης ως ήρωες, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε πως το ΟΧΙ του ΑΚΕΛ και του συνεργαζόμενου με τον ΔΗΣΥ ΔΗΚΟ ειπώθηκε για να σώσουν τα τομάρια τους και κατ’ επέκταση για να τσιμεντώσουν το ΝΑΙ. Δεν έκαναν το ίδιο το 2004; Δεν είναι με τον ίδιο τρόπο που το ΑΚΕΛ έσωσε την υπόληψή του και ο Αναστασιάδης έδειξε πόσο λίγος και τιποτένιος είναι; Μέχρι και την πατρίδα του πρόδωσε, για να αποκτήσει αυτές τις περιβόητες ευρωπαϊκές σχέσεις που θα μας βοηθούσαν να βγούμε από την κρίση. Κούνια που τον κούναγε.

Τώρα καλούνται οι βόθροι για να μας βγάλουν απ’ τον βόθρο. Δεν είναι καιρός να είμαστε επιεικείς, έστω και αν η χώρα βυθίζεται. Μόνο με την αλήθεια και με καθαρό μυαλό μπορούμε να σωθούμε. Μόνο αν δείξουμε με όλα μας τα δάχτυλα τους υπαίτιους, μπορούμε να αποφύγουμε την καταστροφή και οι υπαίτιοι δεν είναι άλλοι από το βρωμερό ΔΗΣΑΚΕΛ, το ομόσταυλο της αγγλικής επικυριαρχίας στην Κύπρο. Ούτε ο Χριστόφιας παραιτήθηκε ούτε ο Αναστασιάδης έχει σκοπό να παραιτηθεί, ακόμη και αν περάσει και αυτός το δικό του «ΜΑΡΙ». Πού είναι αυτές οι πατριωτικές φωνές στον ΔΗΣΥ; Πού είναι οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ που μας καλούσαν να ψηφίσουμε τον ανανεωμένο και μεταλλαγμένο Αναστασιάδη; Πού είναι οι ΔΗΚΟϊκοί πατριώτες που συμμάχησαν μαζί του να δώσει έστω και ένας την παραίτηση του απ’ αυτήν την κυβέρνηση; Γιατί η Ιωάννα των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ και οι όψιμοι αναστασιαδικοί του ΕΥΡΩΚΟ δεν παραιτούνται τώρα;

Το χθεσινό ΟΧΙ είναι πολύ σημαντικό, αλλά, προς Θεού, δεν έχει καμία σχέση με το ΟΧΙ του 2004. Το χθεσινό ΟΧΙ των κομμάτων είναι η απόπειρα του συστήματος να σώσει το σύστημα, για να ξαναπαίξει το παιχνίδι της αντεθνικής  πολιτικής. Αν έκαναν αλλιώς θα τα έβρισκαν πολύ σκούρα από τον λαό. Το ΟΧΙ του λαού είναι εντελώς διαφορετικό. Εξ αρχής ο λαός κατάλαβε πολύ καλά τον ΤΡΙΤΟ ΑΤΤΙΛΑ του ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΡΑΪΧ και ανάγκασε όλους να σκεφτούν ξανά τον τόπο.

Μετά από το χθεσινό ΟΧΙ, το ΑΚΕΛ εμφανίζεται ως ο σωτήρας μας, σαν να μην είναι αυτό που κατέστρεψε την οικονομία στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησής του. Είναι λες και αυτή η μεγάλη νίκη δεν ανήκει πάλι στο ΔΗΚΟ. Ούτε σαν να διάλεξε λάθος άλογο. Το ίδιο συμβαίνει και με το ΕΥΡΩΚΟ, όπου ο Συλλούρης σε λίγο θα εμφανιστεί και ως ο ηγέτης του αντιαναστασιαδικού μετώπου. Το 2004 ένας ολόκληρος λαός τα έβαλε με όλα τα μεγαθήρια συν τους δικούς μας προδότες. Τώρα οι προδότες τα βάζουν με τους προδότες και ο λαός αναμένει την κατάρρευση ή πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες για να δείξει ξανά τον νουν του. Τότε ο λαός ήταν στους δρόμους με μάτια βουρκωμένα και σφιγμένες τις γροθιές. Κρατούσαμε τη ζωή μας, ταξιδεύοντας νοερά στους τόπους και στους τρόπους των προγόνων μας. Χτες τα Εδονόπουλα, η θύρα 9 και τα αναρχίζοντα γκρουπούσκουλα χασκογελούσαν επειδή τα ’κανε θάλασσα η κακή δεξιά, ενώ όταν τα ιδία έκανε η καλή αριστερά, κανένα αρνοειδές δεν είδαμε στους δρόμους. Ο άλλος λαός, αυτό το 15% των Ελλήνων, όπως το 2004, έτσι και τώρα, με τις αρετές που σφυρηλάτησε τόσους αιώνες, βγαίνει στις εκπομπές και δίνει όλη την περιουσία του για να σωθεί ο τόπος και να πετάξουμε την τρόικα και τα μνημόνια στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.

Ο Αναστασιάδης οφείλει να παραιτηθεί. Λύσεις για να αποφύγουμε την κρίση υπάρχουν πολλές, χωρίς να χρειάζεται να δεσμεύσουμε τον πλούτο μας στους ξένους. Εμείς οι ίδιοι ας κάνουμε τις θυσίες που μπορούμε. Όπως το ’40 δώσαμε τα χρυσά μας για την πατρίδα, έτσι και τώρα θα δώσουμε ό,τι χρειαστεί, ακόμη και τα σπίτια μας, για να σώσουμε τον τόπο μας και να τιμωρήσουμε τους υπαίτιους. Νοείται ότι ο Αναστασιάδης δεν θα παραιτηθεί. Νοείται κιόλας πως με τέτοια αποτυχία στις πλάτες του μόνο με άγριο αυταρχισμό και τρομοκρατία θα κρατηθεί στην εξουσία. Ίσως γι’ αυτό να έβαλε τον Χάσικο στο υπουργείο Εσωτερικών. Τώρα έφτασε η σειρά του λαού να μιλήσει, οι πολιτικοί είναι αναξιόπιστοι. Όσοι από τους πολιτικούς της ΕΔΕΚ, του ΕΥΡΩΚΟ, των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ και του Λιλλήκα θεωρούν ότι η τύχη τους είναι μαζί με τον λαό, ας κατέβουν στους δρόμους με τον λαό, όχι για να σώσουν τα κόμματά τους, αλλά για να σώσουμε τον τόπο. Μπορούμε; Φυσικά και μπορούμε, φτάνει να κατανοήσουμε ότι μας έχουν κηρύξει πόλεμο και πρέπει ο λαός μας σε Ελλάδα και Κύπρο να βρει τους συμμάχους του και μαζί πια οι πανέλληνες να βρουν τρόπους σε ένα ενιαίο εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα να παλέψουμε εναντίον των νέων και των παλαιών και των ντόπιων Αττίλων. Ο Ελληνισμός θα ζήσει μόνο εάν καταφέρει να ξεκάνει ή να βάλει στην άκρη τους σημερινούς πολιτικούς μας ταγούς και βάλει μπρος τη μεγάλη ελληνική επανάσταση.

 ΔΕΝ θα γονατίσουμε για κανέναν ππεζεβέγκην.

Β.Φ.

20 Μαρτίου 2013

Advertisements