Εκλογές 2013 και ψευτοδιλήμματα

ALL DOGS ONE GENERATION

2011_09_11_09_16_10__87d1c2574a9b403a81c9e82269157a3a

Ευτυχώς πρόλαβα ελάχιστα από το debate για το Κυπριακό. Είδα όμως τις δηλώσεις των τριών υποψηφίων και μετά τη συζήτηση του Ιωάννη Καρεκλά μαζί με τους υποστηρικτές των υποψηφίων, Τάκη Χατζηγεωργίου, Χρίστο Κληρίδη και Μαρίνο Σιζόπουλο. Οφείλω να ομολογήσω πως λίγο ήταν να κάνω εμετό, όχι μόνο για τις αερολογίες των υποψηφίων, αλλά κυρίως για το υφάκι των υποψηφίων, των δημοσιογράφων και των υποστηρικτών των υποψηφίων. Αυτό το μελιστάλακτο υφάκι που λιώνει μέσα στο στόμα σου όπως το παγωτό, για να ερεθίσει τα δόντια σου και να σε πιάσουν οι διαόλοι από τον πόνο. Αυτό το υφάκι του Τάκη Χατζηγεωργίου που νομίζει πως είναι Ευρωπαίος των Βρυξελλών, ενώ στην πραγματικότητα αποπνέει τη δυσοσμία των ψημένων λάχανων των Βρυξελλών και την καφρίλα ενός νάρκισσου σταλινιστή. Πόση σοβαροφάνεια και πόση εμμονή στα σταλινικά τεχνάσματα για να κατηγορήσει τους αντιπάλους του; Φυσικά το υφάκι θα του φύγει, όταν ο υποψήφιος του κόμματός του με δυσκολία θα περάσει το 20%. Για το διαχρονικό υφάκι του υποτιθέμενου σοβαρού ΑΚΕΛικού Νίκου Κατσουρίδη ένα πράγμα έχω να πω: Δεν μπορείς εν έτει 2013 να είσαι σοβαρός και ακόμη να είσαι ΑΚΕΛικός. Τελεία και παύλα και ας έχει καύλες ακόμη ο Κατσουρίδης. Το σοκ το μεγάλο το είχα υποστεί μόλις είδα τον Χρίστο Κληρίδη ως υπερασπιστή του Νίκου Αναστασιάδη. Τι άλλο να πω παρά να αναφέρω ξανά μία παλιά παροιμία του λαού μας που λέει: «Πούστηδες και παλληκάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια». Πώς γίνεται ένας από τους πιο σημαντικούς κριτικούς του σχεδίου Ανάν να συναγελάζεται με αυτόν που πριν από λίγα χρόνια, όχι μόνο τον έβριζε, αλλά και τον αναθεμάτιζε ως προδότη κιόλας; Τι του έχει υποσχεθεί ο Αναστασιάδης και πώς μπορεί να ξεπληρώσει τέτοια βοήθεια ο νέος Χριστόφιας; Ο Κληρίδης γνωρίζει πολύ καλά πως η προσφορά του είναι μεγάλη και, ως γνωστόν, ο Κληρίδης δεν κάνει τίποτα χωρίς το αζημίωτο. Ένας Κληρίδης δεν μπορεί να δεχτεί ψίχουλα όπως π.χ. ο χιλίων τόνων σοβαροφάνειας χαζοχαρούμενος Χατζηκυριάκος. Αναμένουμε, λοιπόν, να δούμε πώς θα διευθετηθούν όλες αυτές οι υποχρεώσεις. Θα είναι πάντως μεγάλη ειρωνεία, εάν ο Αναστασιάδης δεν ανταμείψει τον Κληρίδη με κάποιο υπουργείο. Θα είναι ακόμη μεγαλυτέρων διαστάσεων ειρωνεία, αν τον ανταμείψει μόνο με μερικά από τα χρυσά αργύρια που φημολογείται πως πήρε ο Αναστασιάδης για να υποστηρίξει το επαίσχυντο σχέδιο Ανάν. Φυσικά δεν γίνεται να υπάρξει κυβέρνηση χωρίς έστω και έναν Κληρίδη. Φυσικά καλή είναι και η θέση του Γενικού Εισαγγελέα.

ΟΥΛΛΟΙ ΟΙ ΣΣΙΥΛΛΟΙ ΜΙΑ ΓΕΝΝΙΑ

Η προσπάθεια του Κληρίδη να μας πείσει πως ο Αναστασιάδης συνεχίζει την πολιτική του Τάσσου Παπαδόπουλου έχει χάζι, ειδικά όταν στην ίδια εκπομπή ο άλλος μορφονιός, ο Χατζηγεωργίου, κλαίγοντας σχεδόν, κατηγορούσε τον Λιλλήκα πως δεν σέβεται τον Τάσσο Παπαδόπουλο και καταχρηστικώς λέει πως είναι συνεχιστής του έργου του. Εδώ κάνω κι εγώ μία παρένθεση. Δεν με ενδιαφέρει  ουδόλως να ερμηνεύσω τις θέσεις του Τάσσου Παπαδόπουλου και του αρχιεπισκόπου Μακαρίου για τη διζωνική ή άλλη ομοσπονδία. Προσωπικά οι θέσεις τους δεν με έβρισκαν ποτέ σύμφωνο, διότι ήμουν ανέκαθεν εναντίον οποιασδήποτε ομοσπονδίας, μιας και η ομοσπονδία θα ήταν αποτέλεσμα του βιασμού της λαϊκής θέλησης και όχι η εθνική επιλογή. Η εθνική επιλογή του λαού ήταν η ΕΝΩΣΙΣ και τίποτα δεν αλλάζει αυτό το δεδομένο, ούτε καν το γεγονός ότι οι Τούρκοι εισέβαλαν και κατέχουν τη μίση Κύπρο. Ο Παπαδόπουλος και ο Μακάριος θα κριθούν από την Ιστορία και δεν μας αφορούν, παρά μόνο ως ιστορικά πρόσωπα. Εδώ οφείλω να αναγνωρίσω πως ο Παπαδόπουλος τουλάχιστον δεν υπέγραψε την καταδίκη της Κυπριακής Δημοκρατίας και είχε τα αρχίδια να πει όχι και στους Κληρίδη-Αναστασιάδη και στους ξένους πάτρονούς τους. Τώρα το ζητούμενο δεν είναι το είδος της ομοσπονδίας που θα διαλέξουμε για να επικυρώσουμε τον Θάνατό μας, αλλά ποια είναι αυτή η τακτική και στρατηγική που μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο της πολιτικής των μεταζυριχιακών καιρών, η οποία με μαθηματική ακρίβεια μας οδήγησε στο σχέδιο Ανάν. Η ευθύνη γι’ αυτό βαραίνει όλους, και τον Μακάριο και τον Γρίβα και όλα τα πολιτικά κόμματα. Βαραίνει όλες τις κυβερνήσεις, βαραίνει και τους πολιτικούς μα και τους διανοούμενους, μιας και σε όλα αυτά τα χρόνια, 54 έως το σχέδιο Ανάν και 63 από την Ανεξαρτησία, κανένας δεν οχύρωσε αυτό τον λαό στρατιωτικά και κυρίως ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ για να αντέξει όλα τα σχέδια εξανδραποδισμού του.

ΟΥΛΛΟΙ ΟΙ ΣΣΙΥΛΛΟΙ ΜΙΑ ΓΕΝΝΙΑ

Σήμερα Αναστασιάδης και Μαλάς, μαζί με τα κοράκια τους και τα παπαγαλάκια τους και όλους τους ευνοούμενούς τους από την κυπριακή Ανεξαρτησία και κυρίως μάλιστα απ’ αυτούς που δεν κούνησαν ούτε το μικρό τους χεράκι για ν’ αποκτηθεί αυτή η υποτιθέμενη Ανεξαρτησία, τώρα μας ζητούν ξανά να καταργήσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία για να γλιτώσουμε από την πτώχευση. Συνεχίζουν δηλαδή την πολιτική της αποδοχής της ήττας του ’74 ως ένα στατικό συμβάν, ως έναν μη αναιρούμενο στόχο, με σκοπό ένα ολίγον πιο ψηλό βιοτικό επίπεδο και ας γίνουμε χανουμάκια. Μην μου πείτε πως ο Αναστασιάδης δεν μοιάζει με τον Χριστόφια. Ακόμη και σε τρίτο πρόσωπο μας μίλησε, ακόμη και τα τζιαι του αμόλησε. Και τι γλυκούλης που ήταν, τι ωραίος και ήρεμος και νούσιμος και ενωτικός, προς Θεού, όχι ενωτικός απ’ αυτούς που πάλεψαν για την ΕΝΩΣΗ, αλλά ενωτικός με όλους τους ανθρώπους, όλα τα κόμματα, όλες τις ιδεολογίες, φτάνει να συμφωνούν στο ξεπούλημα. Τι προοδευτικός άνθρωπος και τι γνωριμίες στην Ευρώπη, όπως ακριβώς μας έλεγε κι ο Χριστόφιας για όλους τους φίλους του απ’ εδώ κι απ’ εκεί και πόσο μπροστά βλέπει. Βλέπω όμως κι εγώ μπροστά. Δεν αποκλείεται, για να περάσει η ιδεολογία του ξεπουλήματος, οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι σε λίγα χρόνια να μιλούν ως οι υπέρμαχοι της απόρριψης του σχεδίου Ανάν. Ναι, όλοι αυτοί που έχυσαν το αίμα τους για να περάσει το σχέδιο το 2004. Δεν αποκλείεται να μας δέρνουν στους δρόμους τα τάγματα εφόδου του Αναστασιάδη, επειδή έχουν πληροφορίες πως δεν ψηφίσαμε ΟΧΙ με την καρδιά μας το 2004. Όταν ο Κληρίδης μάς λέει πως ο Τάσσος δεν θα διαφωνούσε σε τίποτα με την προκήρυξη Αναστασιάδη-Κάρογιαν και όταν ο Μαλάς μάς λέει πως δεν είναι υποψήφιος του ΑΚΕΛ και όταν ο Χατζηγεωργίου μάς λέει πως το καινούργιο σ’ αυτόν τον τόπο το κομίζει ο Μαλάς, ναι, Θεέ μου, τρέμω με την γκεμπελική αυτή τακτική και ο Φύρερ δεν έχει καταλάβει τα ανάκτορα ακόμη.

ΟΥΛΛΟΙ ΟΙ ΣΣΙΥΛΛΟΙ ΜΙΑ ΓΕΝΝΙΑ

PIC386066

Δεν τρέφω αυταπάτες. Είμαι πεπεισμένος ότι και με το φυσικό αέριο θα τα κάνουμε θάλασσα. Είμαι επίσης πεπεισμένος ότι το μνημόνιο ΔΕΝ θα έρθει μόνο του, αλλά και με ένα προσχέδιο για τη λύση του Κυπριακού ακόμη χειρότερο από το Σχέδιο Ανάν. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πενταετούς θητείας του ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ και της ουσιαστικά συμπολίτευσης του ΔΗΣΥ. Ας τιμωρήσουμε έστω και στο ελάχιστο το ΔΗΣΑΚΕΛ με το να μην περάσει ο Μαλάς στον δεύτερο γύρο και να μην εκλεγεί ο Φύρερ από τον πρώτο γύρο, για να ιδρώσει έστω και για λίγο το αυτί τους. Η επαίσχυντη πενταετία του Χριστόφια πρέπει να πληρωθεί με τη συντριπτική ήττα του ΑΚΕΛ. Το χρωστάμε στους 13 του Μαρί. Η συνοδοιπόρα πολιτική του ΔΗΣΥ δεν πρέπει να θριαμβεύσει. Αν μόνο μετά από εννιά χρόνια ο Αναστασιάδης κατάφερε ως αντιπολίτευση να αναιρέσει το ΟΧΙ του σχεδίου Ανάν, φαντάζεστε τι μπορεί να κάνει σε μια πενταετή θητεία ως ο απόλυτος κυβερνήτης; Ας τον σταματήσουμε ΤΩΡΑ. Δεν θα ψήφιζα Λιλλήκα με την καρδιά μου, αλλά μετά που είδα τους άλλους, έστω και για λίγο, ένα έχω να πω. Δεν μου αρέσουν τα ψευδοδιλλήματα, ειδικά όταν κινδυνεύει ο λαός μας και το έθνος μας. Ψηφίζω Λιλλήκα .  Κερδίζω χρόνο για το αύριο, διότι στις 25 Φεβρουαρίου κανένας δεν μας σώζει, ούτε οι προδότες ούτε ο Λιλλήκας. Όποιος και να είναι στην εξουσία, εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κατεβούμε στους δρόμους, εκεί όπου το δίκαιο το έχει μόνο ο αγωνιζόμενος λαός, ο λαός που αντιστέκεται, ο λαός που θέλει την πατρίδα του ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ας τρώγωμεν πέτρες.

Β.Φ.

Advertisements