Οι Τουρκοκύπριοι ιδρύουν κόμμα στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας

Φιλοξενούμε το κείμενο του Ανδρέα Σταυρίδη, ταξίαρχου ε.α., για το κόμμα που πρόκειται να ιδρύσουν οι Τουρκοκύπριοι στις ελεύθερες περιοχές. Σύντομα θα γράψουμε και τη δική μας άποψη.

pentadaktylos-big-leveled

του Ανδρέα Σταυρίδη*

Η είδηση έσκασε μεν σαν βόμβα, αλλά ήταν αναμενόμενη. Οι λόγοι, δε, δύο και απλοί:

1. Η πολιτικά καταστροφική επιλογή της μονόδρομης επαναπροσέγγισης, χωρίς προαπαιτούμενα την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων και

2. Η διαχρονική έλλειψη εθνικής στρατηγικής και συναίνεσης, η οποία υποβοηθά, από το 1960, την εκπόνηση και εφαρμογή των δόλιων βρετανο-τουρκικών σχεδίων. Προκύπτουν, λόγω αυτής της ενέργειας των Τουρκοκυπρίων, πελώρια ερωτήματα που βασανίζουν τον κάθε εθνικά υγιή νου ‒ και εξηγούμαι:

1. Ποίοι τους κατευθύνουν και τους χρηματοδοτούν; Μήπως τα μαγειρεία των βρετανο-τουρκικών μυστικών υπηρεσιών;

2. Γιατί τώρα, μετά από σαράντα χρόνια; Μήπως επειδή:

I. Το κυπριακό, με τις συγκλίσεις και τις γενναιόδωρες προτάσεις και με την ανύπαρκτη οικονομία (μνημονιακοί όροι, κίνδυνος στάσης πληρωμών), βρίσκεται σε αποτελμάτωση και το εσωτερικό μέτωπο υπό διάλυση (ελέω εκλογών);

II. Τώρα, που βρισκόμαστε ως κράτος στη δυσχερέστερη θέση, από την ίδρυσή του, και δεν διαθέτουμε ούτε τα αυτονόητα, οι Τουρκοβρετανοί έθεσαν σε εφαρμογή τα σχέδιά τους, για

δημιουργία ερεισμάτων, πολιτικής (νόμιμης) παρουσίας των τ/κ (αποστατών) και απαίτησης οικονομικών και γεωστρατηγικών ωφελημάτων, λόγω της ενεργειακής, γεωστρατηγικής και οικονομικής αναβάθμισης που αποδεδειγμένα διαφαίνεται για την Κύπρο;

III. Μέσω της μονόδρομης επαναπροσέγγισης (των δικών μας λαθών) και των δρομολογημένων άνομων σχεδίων των Τουρκοβρετανών, αυτοί θα επιχειρήσουν την επιβολή (με νέα δεδομένα, κατοχικά στρατεύματα, έποικους στον βορρά και Τουρκοκύπριους νόμιμους/παράνομους στον νότο) της διχοτόμησης. Θα επιτύχουν, έτσι, κυριαρχία στον βορρά και επικυριαρχία στον νότο. Αυτό μαρτυρούν οι δηλώσεις Νταβούτογλου για «τουρκικό οδικό χάρτη», τα ξεσπάσματα Μπαγίς και η όχι τυχαία δήλωση εκπροσώπου του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ για διαμοιρασμό των οικονομικών και άλλων ωφελημάτων εκ των υδρογονανθράκων με το παράνομο ψευδοκράτος, προ της λύσης.

Η κατάσταση είναι επικίνδυνη, επί ξυρού ακμής, σε ό,τι αφορά τον τρόπο χειρισμού. Χρειάζεται άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου και μελέτη των νέων δεδομένων που προκύπτουν. Επιβάλλεται η αποφυγή πρόχειρων και βεβιασμένων χειρισμών και κυρίως η αποφυγή άμεσης ικανοποίησης του συγκεκριμένου «αθώου» και δημοκρατικού δικαιώματος και αιτήματος. Χρειάζεται χρόνος και σφαιρική μελέτη των παραμέτρων που δημιουργεί και μελλοντικά θα επιφέρει η όποια επιπόλαια αντιμετώπιση του αιτήματος.

Η μελέτη πρέπει να εξετάσει θέματα, εθνικής ασφάλειας, πολιτικά, οικονομι-κά, γεωστρατηγικά, νομικά, διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου, συνταγματολογικά και κοινωνικά.

Υπό την κάλυψη της παρουσίας μιας «νόμιμης» πολιτικής δύναμης Τουρκοκυπρίων, εντός ενός ημικατεχόμενου από τη «μητέρα» Τουρκία, κράτους, εκτιμάται ότι, μελλοντικά, θα διεκδικήσουν συμμετοχή στα θεσμικά όργανά του, στη νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική εξουσία. Η ιστορία και η πείρα μάς διδάσκει ότι θα επιχειρήσουν να επιβάλουν τα πιο πάνω, με ή χωρίς συνολική λύση, ανεξάρτητα του τι περιλαμβάνει τώρα το «αθώο» καταστατικό ίδρυσης και λειτουργίας του υπό σύσταση κόμματος.

Επίσης, η πιθανότητα δημιουργίας παράνομων δραστηριοτήτων και ανωμαλιών εις βάρος των Ε/Κ και της κρατικής ασφάλειας, υπό την κάλυψη του «κόμματος», πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς και με κάθε σοβαρότητα και τίποτε δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη. Επιβάλλεται, προ της δημιουργίας νέων τετελεσμένων, εθνική ενότητα, σε βάθος μελέτη όλων των παραμέτρων και των κινδύνων που ελλοχεύουν και λήψη αποφάσεων με συλλογικότητα. Στην πολιτική τίποτε δεν είναι τυχαίο, γι’ αυτό προβάλλει σαν εθνική αναγκαιότητα:

1. Η μελέτη του όλου θέματος από το Εθνικό Συμβούλιο και η αποτροπή λήψης απόφασης από την παρούσα κυβέρνηση.

2. Η σε βάθος μελέτη όλων των πιο πάνω παραμέτρων, από την παρούσα και τη νέα κυβέρνηση και η λήψη απόφασης από το Εθνικό Συμβούλιο.

3. Με την έναρξη νέων διαδικασιών συνομιλιών υπό τον ΟΗΕ, εντός του 2013, να ζητηθεί επιτακτικά η συμπερίληψη στην ημερήσια διάταξη του αιτήματος των Τουρκοκυπρίων υπό τους εξής όρους:

I. Να επιτραπεί στους εκτοπισθέντες Ελληνοκυπρίους η επιστροφή στις περιουσίες τους, οι οποίοι θα απολαμβάνουν όλων των δικαιωμάτων που απολαμβάνουν και οι Τ/Κ στις ελεύθερες περιοχές. Σε ποσόστωση, κατά τα 2/5 από κάθε κοινότητα εκτοπισθέντων, δηλαδή, 20 χιλ. Τ/Κ, 50 χιλιάδες Ε/Κ, με προτεραιότητα επιστροφής Κερύνεια, Μόρφου, Αμμόχωστος, ή άλλως πως, όπως ήθελε αποφασιστεί. Στην πρώτη αυτή φάση να κατοχυρωθεί η ελεύθερη δημιουργία πολιτικών, κοινωνικών και θρησκευτικών φορέων εντός του ψευδοκράτους.

II. Να αναγνωριστεί η Κυπριακή Δημοκρατία από την Τουρκία.

III. Να αποχωρήσει το 50% του κατοχικού στρατού και το 50% των εποίκων, σε πρώτη φάση, σε τακτή προθεσμία και όχι σε βάθος χρόνου ή με ασαφείς πρόνοιες και διπλές ερμηνείες.

IV. Να τεθεί πρόνοια από τον ΟΗΕ ώστε στις διαπραγματεύσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία να συμμετέχει και η Τουρκία, ως κατοχική δύναμη, για την επίλυση θεμάτων διεθνούς πτυχής. Στα υπό συζήτηση θέματα να περιληφθούν η αποχώρηση όλων των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων, η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η αποκατάσταση της κυριαρχίας σ’ όλη την επικράτειά της.

V. Με την ολοκλήρωση των πιο πάνω συμφωνιών, σύγκληση διεθνούς διάσκεψης υπό τον ΟΗΕ, συζήτηση των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων και θέσπιση νέου καθεστώτος εγγυήσεων, στα πλαίσια του ΟΗΕ και της Ε.Ε., χωρίς επεμβατικά δικαιώματα από την Τουρκία, την Ελλάδα, τη Βρετανία ή οποιοδήποτε άλλο κράτος μονομερώς.

VI. Με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, της εσωτερικής πτυχής και της διεθνούς πτυχής, πλήρης αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων. Κατοχύρωση του δικαιώματος για ελεύθερη επιστροφή Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στις περιουσίες τους, με ελεγχόμενους μηχανισμούς από ΟΗΕ και Ε.Ε. Τα πιο πάνω θα εξυπηρετήσουν τον σκοπό δημιουργίας υποδομών, ασφάλειας και πλήρους εφαρμογής και λειτουργίας των συμφωνιών.

VII. Εξυπακούεται ότι για τη μορφή λύσης για την εσωτερική πτυχή, οι δύο κοινότητες πρέπει να αφεθούν ελεύθερες, χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις από Τουρκία, Βρετανία, Ελλάδα κ.ά. και να διαπραγματευτούν με βάση τον χάρτη του ΟΗΕ, το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Η λύση να περιλαμβάνει ένα και μόνο ενιαίο κράτος σε όλους τους θεσμούς, την οικονομία, μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μία ενιαία δύναμη ασφάλειας και την πλήρη αποκατάσταση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους νόμιμους κατοίκους της.

VIII. Για σκοπούς ασφάλειας των Τουρκοκυπρίων, με την τελική αποχώρηση των κατοχικών τουρκικών στρατευμάτων, να παραμένουν η ΕΛΔΥΚ και η ΤΟΥΡΔΥΚ, υπό μεικτή (Ευρωπαϊκή-ΟΗΕ) διοίκηση και επιχειρησιακό έλεγχο, ξεχωριστά, μέχρι την τελική διευθέτηση και εφαρμογή των συμφωνιών, μετά δε αποχώρησή τους. Για την Εθνική Φρουρά δύναται να συσταθεί ομάδα επιχειρησιακού έλεγχου υπό τον ΟΗΕ και την Ε.Ε., με συμμετοχή Τουρκοκυπρίων (ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών). Επισημαίνεται ότι απαιτείται προσεκτική μελέτη για τη σύνθεση και τους όρους εντολής για όλες τις ομάδες και τους μηχανισμούς ελέγχου που θα συσταθούν. Εκτιμάται ότι, με τον τρόπο αυτό, θα δοκιμαστεί η βούληση της Άγκυρας, του ψευδοκράτους, των «αθώων» Τουρκοκυπρίων που θα ζητήσουν, με την ίδρυση κόμματος, δικαιώματα συγκυβέρνησης στις ελεύθερες περιοχές, στο εγγύς μέλλον (προ της λύσης), και των γνωστών δυνάμεων που διαχρονικά στηρίζουν την επεκτατική πολιτική της Άγκυρας. Ας αναδειχθούμε Προμηθείς και όχι Επιμηθείς, έστω και μετά από μισό αιώνα.

 

* Ταξίαρχος ε.α. από την κατεχόμενη Κερύνεια (από το 1974 προσωρινά στον Στρόβολο).

Advertisements