Τέτοιοι ρουφιάνοι…

tumblr_lxxdhnuh0m1qjyuwwo1_1280

Συνταγματάρχα Γρίβα. Ο αγών σας πάντοτε με εγοήτευσε

και μου έδειξε το παράδειγμα, το οποίον θα έπρεπε

να ακολουθήσω διά να απελευθερώσω τη χώρα μου.

Σας διαβιβάζω τα θερμότατα συγχαρητήριά μου.

ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ

Την ίδια στιγμή που σύνδεσμοι πολυτέκνων, αναπήρων και εκπαιδευτικών διαδήλωναν στη Βουλή για το Μνημόνιο που έφερε και θα υπογράψει η κυβέρνηση Χριστόφια, το υπουργικό συμβούλιο στο Προεδρικό μέγαρο έπαιρνε μια απόφαση που περισσότερο παραπέμπει σε κομματική απόφαση παρά σε απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι γραικύλοι που λέγονται υπουργοί, με εντολή του ανίκανου που λέγεται πρόεδρος του νησιού μας, αποφάσισαν όπως αποκατασταθούν οι «αδίκως» δολοφονηθέντες κατά την περίοδο 1956-1958.

Ναι, θα πει κάποιος, είναι πολύ λογικό να υπάρχουν πολλοί που δολοφονήθηκαν από τους Άγγλους αποικιοκράτες. Έλα, όμως, που δεν εννοούν αυτούς, εκεί, στο ΑΚΕΛικό υπουργικό συμβούλιο… Παρουσίασαν, λοιπόν, οι αθεόφοβοι, μια λίστα με 19 άτομα, τους οποίους δολοφόνησε η ΕΟΚΑ, λένε, άδικα. Χωρίς να χρησιμοποιούν τη λέξη ΕΟΚΑ στην ανακοίνωσή τους, υποστηρίζουν πως η ενέργεια αυτή πρέπει να θεωρηθεί από την κυπριακή κοινωνία ως πράξη εθνικής συμφιλίωσης.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, o ένας εξ αυτών που βρίσκεται στη λίστα του ΑΚΕΛ δολοφονήθηκε από τους Άγγλους και τιμάται ως ήρωας του Αγώνα, διότι αγωνίστηκε για την Ένωση και για κανέναν άλλο λόγο. Αλλά είναι δυνατόν να ψάχνουμε λογική στους ραγιάδες;

Αυτό που έχει σημασία είναι να πούμε σε αυτούς που κυβερνούν τάχα τον τόπο να ψάξουν λίγο την ιστορία των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων της εποχής της αποικιοκρατίας, από την Κούβα ως το Βιετνάμ, και να μας πουν σε ποια από όλες τις επαναστάσεις δεν δολοφονούνταν οι προδότες. Γιατί, πέραν κάποιων εξαιρέσεων και λαθών, οι περισσότεροι εκτελέστηκαν από την ΕΟΚΑ ως προδότες και πράκτορες των Άγγλων.

Όσο και αν υποκρίνονται εκεί, στην Εζεκία Παπαϊωάννου ή και στο Προεδρικό, ότι είναι οι μεγαλύτεροι αγωνιστές του νησιού, στη μεγαλύτερη επανάσταση των Ελλήνων της Κύπρου δεν ήταν απλώς απόντες, αλλά στάθηκαν και απέναντι, πλάι στους αποικιοκράτες.

Υπό άλλες περιστάσεις θα μιλούσαμε για τεράστιες διαδηλώσεις έξω από το Προεδρικό μέγαρο. Θα έπρεπε, δηλαδή, ο Σύνδεσμος Αγωνιστών ΕΟΚΑ, με φωτογραφίες του Μάτση, του Αυξεντίου, του Γρίβα, του Παλληκαρίδη, να μαζεύονταν έξω από την πύλη του Προεδρικού και να απαιτούσαν από τον Χριστόφια να πάψει να μιλά για τον ενωτικό μας Αγώνα. Δεν απαιτούμε να τον σεβαστεί, διότι, ως γνωστόν, οι πρόγονοί του σεβάστηκαν περισσότερο τον Χάρτινγκ παρά τους νέους της ΑΝΕ. Απαιτούμε όμως από το ΑΚΕΛ και τους άλλους ανθέλληνες του τόπου να σταματήσουν να ασχολούνται με τον Αγώνα. Αλλά τι να περιμένεις από ανθρώπους «…που τους βιάσανε τις γυναίκες μπροστά στα μάτια τους και δεν τράβηξαν τον σουγιά τους. Απαθώς τότε κι απαθώς σήμερα ζητάνε απλώς διαζύγιο…».

Χρόνια καλά και αντιακελικά να έχουμε. Ένωσις, τζι ας γινεί το γαίμαν μας αυλάτζιιν…

Αλ.Μιχ.

Euskadi Ta Askatasuna Δεκεμβρίου

Advertisements