Όλοι στο Προεδρικό την Τετάρτη 11 Ιουλίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 11ης ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (19:00)
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ (20:00)

Είχεν αντρεία και θάρρος και αιώνια θα θρηνώ
το πηδηχτό του βήμα, το γέλιο το γλυκό,
ανάθεμα την ώρα, κατάρα τη στιγμή,
σκοτώσαν οι εχθροί μας το γελαστό παιδί…

Μπρένταν Μπήαν

Πέρασε ένας χρόνος από εκείνη τη μαύρη Δευτέρα, όταν η εγκληματική κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια κατάφερε να δολοφονήσει  13 συμπατριώτες μας, εξαιτίας μιας αυθαίρετης, άστοχης και ανόητης εξωτερικής πολιτικής. Η συμμαχία με τον Σύριο πρόεδρο Άσαντ στάθηκε η αφορμή για να «φυλαχθούν» στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, τα γνωστά εμπορευματοκιβώτια. Η κατάχρηση εξουσίας του προέδρου Χριστόφια έστειλε στον τάφο 13 αξιωματικούς, στρατιωτικούς, φαντάρους και πυροσβέστες εντελώς άδικα.

Στις 11 Ιουλίου 2011 αποφασίσαμε να μαζευτούμε στο άντρο του ένοχου προέδρου της Δημοκρατίας, για να φωνάξουμε ενάντια στη δολοφονική τακτική. Οι επόμενες μέρες έμελλε να αλλάξουν άρδην τα δεδομένα της κυπριακής κοινωνίας. Το δάκρυ έγινε ποτάμι, η οργή των απλών πολιτών ξεχύθηκε στον δρόμο και ο λαός αποφάσισε να αντιμετωπίσει ένα σύστημα εξουσίας ανεπαρκές και διεφθαρμένο από τη γέννησή του. Η λάσπη που δέχτηκαν πρώτα οι ήρωές μας, οι συγγενείς τους και κατόπιν οι χιλιάδες λαού που διαδήλωσαν κατά της δολοφονικής πολιτικής ξεπέρασε πολλά προηγούμενα. Δεν γονατίσαμε.

Ο «απλός άνθρωπος», που λέει κι ο πρόεδρος, δεν ήταν μέσα στο προεδρικό μέγαρο, αλλά έξω, εκεί που όλοι μαζί απαιτήσαμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να παραιτηθούν οι υπαίτιοι της τραγωδίας του Μαρί. Ποιος λησμονεί εκείνες τις αξέχαστες συγκεντρώσεις των χιλιάδων ανθρώπων, που τη μια μέρα είχαν να σταθούν απέναντι στις εχθρικές δυνάμεις της αστυνομίας και την άλλη απέναντι στους υποστηρικτές του δολοφόνου, προέδρου τώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Έναν χρόνο μετά, την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012, καλούμε όλους τους πολίτες, αυτόνομα, χωρίς κομματικό μανδύα, χωρίς ψηφοθηρική υστεροβουλία, χωρίς σχέδια για προεκλογικές εκστρατείες, στη συγκέντρωση για την επέτειο της τραγωδίας στη ναυτική βάση στο Μαρί.

Συγκεντρωνόμαστε όλοι στην Πλατεία Ελευθερίας (στην πλευρά της λεωφόρου Στασίνου) στις 19:00, για να πορευθούμε στον χώρο έξω από το Προεδρικό, όπου στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ομιλίες των συγγενών των ηρώων μας. Δεν θα ξεχάσουμε το έγκλημα, δεν θα συγχωρέσουμε τους δολοφόνους που βρίσκονται ακόμα στην ηγεσία του τόπου. Θα απαιτήσουμε για άλλη μια φορά την τιμωρία των ενόχων, την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του προέδρου Χριστόφια και την ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ του στη δικαιοσύνη ως δολοφόνου.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ

Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ – ΔΙΚΑΙΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΛΕΩΦ. ΣΤΑΣΙΝΟΥ) ΣΤΙΣ 19:00
ΤΗΣ 11ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΙΣ 20:00

Αυτόνομοι Πολίτες

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: autonomoi_polites@yahoo.gr

Advertisements