Τα προνομιούχα Εδονόπουλα

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ της ΕΔΟΝ δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα θλιβερό πολιτιστικό συμβάν που κάθε χρόνο επαναλαμβάνει τον εαυτό του, για να διατηρεί μαντρωμένα τα σκληροπυρηνικά ΕΔΟΝΟΠΟΥΛΑ και να ψαρεύει νέα μέλη διαμέσου των γνωστών Ελλαδιτών «ροκάδων». Είναι χαρακτηριστικό ότι εδω και μία δεκαετία οι τραγουδιστάδες του φεστιβάλ είναι οι ίδιοι κάθε χρόνο, με εξαίρεση ένα δυο καλλιτέχνες. Οι Παπακωνσταντίνου, Μαχαιρίτσας, Τσακνής και ΣΙΑ είναι οι σταθερές άξιες, οι οποίες, ως γνωστόν, έχουν και την ανταλλακτική τους πτυχή, μιας και ο Χριστόφιας τους χρησιμοποίει όποτε τους έχει ανάγκη και για τις πολιτικές του προπαγανδιστικές ανάγκες. Όμως σ’ αυτό το σημείωμα δεν θέλουμε ν’ ασχοληθούμε με το ιδεολογικό υπόβαθρο της ΕΔΟΝ και του ΦΕΣΤΙΒΑΛ της. Άλλο θέλουμε να επισημάνουμε.

Το φεστιβάλ συνήθως αρχίζει στις 4 του Ιούλη και συνεχίζεται για λίγες μέρες, όμως οι προετοιμασίες αρχίζουν από πολύ πιο νωρίς. Από τα μέσα του Ιούνη και στις δύο πλευρές της τάφρου τοποθετούνται κιγκλιδώματα, για να μην μπορούν οι περαστικοί να έχουν θεά στη συναυλία και στον φεστιβαλικό χώρο. Καλύπτονται μ’ αυτόν τον τρόπο, στις άκρες δύο σημαντικών οδικών αρτηριών της πρωτεύουσας, τα ιστορικά τείχη της πόλης, ωσάν τα τείχη να είναι ιδιοκτησία της ΕΔΟΝ και της κυβέρνησης του ΑΚΕΛ. Με ποιο δικαίωμα και με ποια λογική κανένας δεν ξέρει. Ούτε που ενδιαφέρει κανέναν, διότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι καινούργιο. Η αυθαιρεσία αυτή πραγματοποιείται κάθε χρόνο, όποια και αν είναι η κυβέρνηση. Φυσικά αν ζητήσουμε εμείς η κάποια άλλη ομάδα να κάνει κάτι τέτοιο, οι κυρίες του ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ και της ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ και του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ θα πάθουν αμόκ, λέγοντάς μας πως τέτοιες εκδηλώσεις απαγορεύονται στους αρχαιολογικούς μας χώρους. Όπως γίνεται και με τη διαφήμιση του φεστιβάλ, όπου τα ΕΔΟΝΟΠΟΥΛΑ κολλούν αφίσες στους στύλους των φώτων της τροχαίας, πράγμα που πάλι απαγορεύεται σε όλους πλην της ΕΔΟΝ.

Για να μη νομίζει ο κόσμος ότι είμαστε εναντίον των φεστιβάλ των κομματικών νεολαίων, τονίζουμε πως θα ήταν πιο ορθό εάν το φεστιβάλ η ΕΔΟΝ το έκανε στο γήπεδο της Ομόνοιας στη Μια Μηλιά για να μπορούν πολύ πιο εύκολα και οι αδελφοί τους οι Τουρκοκύπριοι να παρευρεθούν και να ακούσουν τον Παπακωνσταντίνου να δίνει χαιρετίσματα στην εξουσία, όχι του Χριστόφια φυσικά, αλλά των κακών εξουσιών, δηλαδή αυτών που δεν ανήκουν στο ΑΚΕΛ.

Β.Φ.

Advertisements