Όχι στη νεκρανάσταση του ΑΚΕΛ (Δεν Ξεχνώ)

Τα τέσσερα κόμματα του λεγόμενου «ενδιάμεσου χώρου» τα έχουν κάνει θάλασσα, όποιο και αν θα είναι το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεών τους. Ήδη έχουν καταφέρει να συγχύσουν περισσότερο τον λαό και να κάνουν πολύ πιο περίπλοκη την εύρεση ενός υποψηφίου που θα έμπαινε εμπόδιο στο ομόσταβλο ντουέτο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ. Μάλιστα οι ξεχωριστές συναντήσεις του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ με το ΑΚΕΛ δίνουν και την προοπτική μιας συνεργασίας κάποιων από τους τέσσερις με το ΑΚΕΛ. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι συζητούν με το ΑΚΕΛ σημαίνει πως πάνε να νεκραναστήσουν όχι μόνο το κόμμα που έχει βυθίσει την Κύπρο στο χάος, αλλά και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της διαπλοκής και της κομματικής δικτατορίας.

Το ΑΚΕΛ βρίσκεται σε δεινή θέση. Αιμορραγεί από την ανικανότητα του Προέδρου να κυβερνήσει και την έμφυτη αδυναμία του κόμματος να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας και του λαού. Αιμορραγεί, και ο Κάρογιαν μαζί με τον Ομήρου, προς το παρόν, του δίνουν το φιλί της ζωής, αντί να το στείλουν στην κόλαση, εκεί όπου ανήκει. Εάν το ΑΚΕΛ, φορώντας έναν πιο πατριωτικό μανδύα, καταφέρει να εκβιάσει τη συνεργασία με το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, τότε θα σημαίνει πως η σήψη είναι πολύ πιο βαθιά απ’ ό,τι πιστεύαμε. Θα σημαίνει πως πια θα πρέπει να αναθεωρήσουμε όλες τις θέσεις μας και να κηρύξουμε ολοκληρωτικό πόλεμο στον παλιό πολιτικό κόσμο της νήσου.

Αν όντως γίνει κάποια συνεργασία των κομμάτων αυτών με το ΑΚΕΛ, ας ελπίσουμε ότι κάποιοι απ’ τα κόμματα αυτά επιτέλους θα καταλάβουν πως μόνο με τον θάνατο του παλιού μπορεί να γεννηθεί το καινούργιο και θα αποχωρήσουν αμέσως, ώστε η κρίση να είναι το τίμημα που θα πληρώσουν τα κόμματα αυτά για τον καιροσκοπισμό και τη μικροπολιτική κερδοσκοπία τους. Η βαθιά κρίση στα κόμματα αυτά μόνο καλό μπορεί να σημαίνει για τον τόπο. Φυσικά, ο Κάρογιαν είναι μεγάλη σουπιά. Προφανώς θα έχει κάνει συμφωνίες και με τον Αναστασιάδη, και γι’ αυτό πρέπει όλοι να επαγρυπνούμε και όταν φτάσει η στιγμή, θα πρέπει να τον χτυπήσουμε όλοι ανελέητα. Υπεύθυνοι για την εξουδετέρωση της υποψηφιότητας του Λιλλήκα, είναι ο Κάρογιαν και τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, έστω και αν στο τέλος κάποια απ’ αυτά μπορεί και να τον στηρίξουν.

Έφτασε, λοιπόν, η ώρα όλοι ν’ αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Ας στείλουμε στον Άδη τον παλιό πολιτικό κόσμο και ας προχωρήσουμε μόνοι μας και με τις δυνάμεις εκείνες που κομίζουν μιαν άλλην πρόταση για τον τόπο. ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΑΠΕ ΛΕΥ ΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ είναι ο στόχος μας. Έως τότε καταδικάζουμε όλον τον πολιτικό κομματικό κόσμο και προχωράμε. ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΔΙΑ. Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Advertisements