Δεν Ξεχνώ…Της Ένωσης

Είχα σκοπό να γράψω ένα μικρό σημείωμα επετειακό, για τη διαχρονική σημασία των τελευταίων ωρών πριν οι Άγγλοι πυρπολήσουν το κρησφύγετο του Αυξεντίου. Μάλιστα θα τελείωνα με τη μαρτυρία ενός Άγγλου στρατιώτη της εποχής εκείνης, που δεν άντεξε μπροστά στο μεγαλείο αυτής της θυσίας των παλληκαριών της ΕΟΚΑ και μετά από χρόνια, που τέλειωσε ο αγώνας, ήρθε στην Κύπρο, α ν έ β η κ ε στον Μαχαιρά και με μάτια κλαμένα κ α τ έ θ ε σ ε λουλούδια στο κρησφύγετο και ζήτησε συγχώρεση από τους αγγέλους αγωνιστές. Δυστυχώς, ήρθε το άρθρο των ΤΙΜΕS τουΛονδίνου, όπου οι Άγγλοι παροτρύνουν την Ελλάδα να εξαναγκάσει την Κύπρο να παραδοθεί σε κάποιο νέο σχέδιο Ανάν, και μου χάλασε τα σχέδια. Δεν πειράζει, έτσι κι αλλιώς μια ζωή θα γράφω για τον Αυξεντίου και τους συντρόφους του.

Οι Εγγλέζοι, διά μέσου των TIMES, απροκάλυπτα και χωρίς αιδώ παρεμβαίνουν στα εσωτερικά ζητήματα και της Ελλάδας και της Κύπρου, απειλώντας και τις δύο χώρες και ειδικά την Ελλάδα ότι χωρίς να γονατίσει την Κύπρο θα είναι δύσκολο να συνεχίσει η ευρωπαϊκή βοήθεια για τη στήριξη της οικονομίας της. Οι Άγγλοι ζητούν απ’ τους Έλληνες να προδώσουν άλλους Έλληνες για μια κούφια υπόσχεση ότι μπορούν να σώσουν το τομάρι τους και ΔΕΝ βγήκε ούτε ένας Έλληνας πολιτικός να τους πει ΑΣΣΙΧΤΙΡ, δεν βγήκε κανένας να τους υπενθυμίσει ότι μια σπίθα μπορεί να βάλει φωτιά σε ολόκληρο τον κάμπο των λεγόμενων αγγλικών κυρίαρχων βάσεων.

Φυσικά θα έπρεπε η ίδια η κυβέρνηση της Κύπρου πρώτη πρώτη να διαμαρτυρηθεί, αλλά γίνεται ο διορισμένος από τους Άγγλους Χριστόφιας να τα βάλει με τα αφεντικά του; Φυσικά και δεν γίνεται, γι’ αυτό άλλωστε και οι Άγγλοι κυκλοφορούν στην Κύπρο με τόση άνεση, ωσάν και ΟΛΗ η Κύπρος να είναι κυρίαρχο βρετανικό έδαφος. Οι Εγγλέζοι δεν έχουν τελειώσει με την Κύπρο, όμως ούτε κιεμείς με δαύτους. Έφτασε ο καιρός να σοβαρευτούμε και ν’ απαντήσουμε στους Εγγλέζους με τη γλώσσα που καταλαβαίνουν, και η γλώσσα αυτή δεν είναι ούτε τα αγγλικά, ούτε τα γκρίκλις.

Advertisements