Ο Αναστασιάδης, ο Έρογλου και οι σιεφταλιές

Πριν προλάβει καλά καλά ο Έρογλου να αφοδεύσει τα φαγιά που του κέρασε ο Χριστόφιας στην Πύλα, πήρε μία άλλη πρόσκληση για γεύμα ελληνοτουρκικής ασυδοσίας. Ο Νίκος Αναστασιάδης, ο άλλος Χριστόφιας της άλλης παράταξης από το κυβερνόν ΑΚΕΛ, κάλεσε, χωρίς καμιά καθυστέρηση, τον Έρογλου για φαγητό, όχι στο «ελληνοτουρκικό» χωριό της Πύλας, αλλά στην ωραία ελληνική Λεμεσό. Φυσικά, ο εβραίος και αρχιτσιγγούναρος Έρογλου, δέχτηκε αμέσως. Ποιος, άλλωστε, «Κυπραίος» αρνείται ένα δωρεάν γεύμα;

Στο σπίτι του Αναστασιάδη είχαν καλεστεί όλα τα πρωτοκλασάτα τουρκολαγνεμένα στελέχη του ΔΗΣΥ, όπως ο Σιαμμάς, η Καίτη Κληρίδου και ο Κώστας Θεμιστοκλέους, αυτός που κάποτε ήταν γριβικός, ύστερα έγινε ακελικός, μετά ξεπήδησε ως στελεχάρα των ΕΔΗ και τώρα είναι μαζί με τον Προδρόμου, τον Χρ. Κληρίδη και τον Λέλλο, σύμβουλος του Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ.

Φυσικά εμάς δεν μας ενδιαφέρει που ο Έρογλου καταβρόχθισε 12 αμπελοπούλια, αν και έπρεπε να ενδιαφέρει την αστυνομία, μας ενδιαφέρει η σύγχυση που προκαλεί ο έντιμος βίος του κύριου Αναστασιάδη, ειδικά αυτούς τους τελευταίους μήνες. Ειλικρινά είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς πια, ποιος είναι ο Αναστασιάδης και ποιος ο Χριστόφιας. Ευτυχώς που φατσικώς δεν μοιάζουν καθόλου, διότι εάν έμοιαζαν, δεν θα αναγνωρίζαμε με τίποτα ποιος είναι ποιος. Διαβάζεις τις δηλώσεις του Χριστόφια, π.χ. για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι μπάτσοι των βάσεων και μετά διαβάζεις και αυτές του Αναστασιάδη για τα ίδια γεγονότα και είναι οι ίδιες, λες και τις έγραψε και για τους δυο το ίδιο άτομο, ας πούμε ο Χρίστος Στυλιανίδης ή ο Τάκης Χατζηγεωργίου. Κάνει δηλώσεις για τους υδρογονάνθρακες ο Χριστόφιας, κάνει ακριβώς τις ίδιες και ο Αναστασιάδης, πάει ο Χριστόφιας να φάει με τον Έρογλου, αμέσως μουντάρει να φάει και ο Αναστασιάδης. Φημολογείται ότι ο Χριστόφιας έπιασε συμβούλους με χοντρά μεροκάματα για το φυσικό αέριο, το ίδιο φημολογείται και για τον Αναστασιάδη, ο οποίος όμως πρέπει να πληρώνει τους συμβούλους αυτούς που την πούγκα του. Εδώ φυσικά υπάρχει μια διαφορά για να είμαστε δίκαιοι: Ο Χριστόφιας είναι πλούσιος, έχει χρήματα, διότι είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας και μπορεί να βάλει τους συμβούλους ως έξοδα παραστάσεως, ενώ ο καημένος ο Αναστασιάδης έχει απ’ το 2004 να πάρει επιδόματα εκατομμυρίων. Εκτός εάν επήρεν τζιαι εν το ξέρουμεν δηλαδή. Πάντως οι διαφορές τους πια είναι μόνο φατσικές και εξωτερικού τύπου. Άσε που και οι δυο μας φλομώνουν με τα λαϊκίστικα «ΤΖΙΑΙ» τους ωσάν και είναι χώρκατοι Κυπραίοι που δουλεύκουν μέραν νύχταν μες στα χωράφκια με κούσπους τζιαι κόφκουν πέτρες .

Δεν θέλω να υπονοήσω ότι δεν υπάρχει καμιά διαφορά ανάμεσα στις πολιτικές του Αναστασιάδη και του Χριστόφια, λέω μόνο ότι είναι ομόσταβλα άλογα, όπως λέει και ο ποιητής Μιχάλης Πασιαρδής. Είναι «αδελφές» ψυσιές, αδέρκια, καρτάσιηες, εθνοπροδότες, αλήτες, πουλιά αγάμητα και επικίνδυνα.  Η τραγωδία είναι ότι αυτήν την ομοιότητα δεν την αναγνωρίζουν οι οπαδοί τους, ως φούρποι κανονικότατοι ακολουθούν τους ηγέτες τους χωρίς καμιά διαμαρτυρία. Το μόνο που θέλουν οι οπαδοί είναι ο δικός τους να πάρει το κύπελλο και να κάτσει στην Προεδρία και ας κάτσει πάνω ο κυπριακός λαός. Τέτοια είναι πια αυτή η πατρίδα, τέτοιος είναι πια ο λαός του ΔΗΣΑΚΕΛ. Ευτυχώς που υπάρχει και ένας άλλος λαός σ’ αυτόν τον τόπο. Ο λαός που γνωρίζει πως πολύ κακό κάνουν και οι δυο στην πατρίδα. Αυτοί που αύριο τους Έρογλου και τους Ταλάτ, θα τους ταΐζουν κόνναρα και τους Αναστασιαδοχριστόφιες, κούννες όπως ταΐζουμε τους μάνκηες στους ζωολογικούς κήπους.

Advertisements