Υποταγή με τη μέθοδο της ομοιοπαθητικής…

Αίφνης ο άνθρωπος των πολλαπλών υποχωρήσεων έγινε ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ. Δήλωσε πριν λίγες μέρες ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ότι ΔΕΝ πρόκειται να πάει στην Νέα Υόρκη μαζί με τον Έρογλου να συναντήσει τον Μπαν Κι Μουν, εάν ο Τούρκος ηγέτης δεν κάνει κάποιες σημαντικές υποχωρήσεις τουλάχιστον αυτές που είχαν προβλεπτεί με το Σχέδιο Ανάν και αυτή θεωρηθηκε ως η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. Πολλοί αναλυτές, παπαγαλάκια του Χριστόφια, έσπευσαν να μας παρουσιάσουν τις δηλώσεις Χριστόφια ως μια σκλήρυνση της στάσης του, ως μία νέα πνοή στην πολυεπίπεδη πολιτική του πρακτική. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης προσποιήθηκαν κιόλας πως θορυβήθηκαν απ’ αυτήν την σκληρή στάση, υποστηρίζοντας πως δεν γίνεται να μην πάει ο Πρόεδρος στην Αμερική. Ο ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ μόλις που δεν εκλιπαρούσαν για να αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη. Φυσικά η όλη φάση ήταν ΣΙΚΕ. Ούτε ο Χριστόφιας σκλήρυνε την θέση του, ούτε ο υπόλοιπος πολιτικός κόσμος θέλει ή πιστεύει πως ο Χριστόφιας μπορεί να μας παρουσιαστεί ως ΑΝΤΑΡΤΗΣ. Οι θεατρινισμοί του Χριστόφια έγιναν αντιληπτοί ακόμη και στους ακελικούς της ΕΔΕΚ, όταν λίγες μέρες μετά, ο Χριστόφιας και ο Έρογλου έτρωγαν  και έπιναν καφέ στην Πύλα, προφανώς σκληραίνοντας τις γευστικές τους ικανότητες. Μετά το γεύμα στο πρότυπο χωριό της Πύλας, οι δυο ηγέτες επέμεναν στις θέσεις τους. Ο μεν Έρογλου ότι δεν θα τρώει χοιρινό και ο δε Χριστόφιας ότι δεν κάμνει σουνέττιν, εκτός εάν ο Έρογλου δεχτεί να φάει έστω και μια φορά ένα σουβλάκι χοιρινό μες στην πίττα για να μην βλέπει ότι όντως είναι χοιρινό το κρέας. Ο Ντάουνερ φυσικά πλέει ξανά σε πελάγη ευτυχίας και ο Αναστασιάδης δικαιώνεται όταν πρωτοπόρος  έφαγε  με τα χανούμια στην Πύλα το 2005.

Κάθε φορά που το κυπριακό συγκρότημα εξουσίας του Χριστόφια κάνει την λεκτική του επανάσταση ένα σωρό υποχωρήσεις έπονται. Αυτό δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Στις μεγάλες υποχωρήσεις προς το τέλος της δεκαετίας του εβδομήντα, φτάσαμε με τις φανφάρες του λαϊκού μετώπου περί ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΥ αγώνα. Μετά, με το σύνθημα «ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ», φτάσαμε στην ομοσπονδία όπου κάποιοι θα επέστρεφαν μόνο και μάλιστα κάτω από τουρκική κυριαρχία. Έπειτα με το περιβόητο ΕΝΙΑΙΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ και τους S 300 φτάσαμε στην εξορία των S300 και την διάλυση όχι μόνο του αμυντικού δόγματος αλλά και της ίδιας της εθνικής φρουράς. Υπενθυμίζω ότι τα ίδια έγιναν και στην Ελλάδα, όπου η εξουσία του αριστερού και πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, με την μέθοδο της ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ, κατάφερε να βυθίσει την Ελλάδα σε όλες αυτές τις δυνάμεις που υποτίθεται αντιπάλευε με τα συνθήματά του. Θα θυμάστε πως με το σύνθημα «ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ» και με το «ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ»  πέσαμε στην πιο βαθιά Αμερικανοκρατία που γνώρισε η Ελλάδα και στην άγρια υποταγή της στην Ευρώπη. Με τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ του ΠΑΣΟΚ φτάσαμε στην χρεωκοπία της Ελλάδας και στον πιο στυγνό καπιταλισμό που γνώρισε ποτέ ο ελληνικός λαός.

Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις «αντιστάσεις» των ΑΚΕΛΙΚΩΝ. Δεν έχουμε κανένα λόγο να εμπιστευόμαστε τον Χριστόφια, αντιθέτως έχουμε λόγους πολλούς για να προσπαθήσουμε να τον ανατρέψουμε πριν μας φτάσει στον γκρεμό. Βρισκόμαστε λίγα μέτρα από την μεγαλύτερη μας πτώση όλων των εποχών. Ποτέ στην ιστορία μας δεν βρεθήκαμε σε χειρότερη θέση. Οι ολικές κατοχές των προηγούμενων κατακτητών μπορεί να ήταν βάναυσες, όμως ο ίδιος ο λαός ήξερε ακριβώς τι ήταν και τι έπρεπε να κάνει. Πότε με εξεγέρσεις πότε με πονηριά και εξυπνάδα κατάφερνε να επιβιώσει, όχι μόνο ως κατεκτημένος αλλά και ως Έλλην Ορθόδοξος. Τώρα κινδυνεύει όχι μόνο με την οικιοθελή  υποταγή του αλλά και με την εξαφάνισή του ως Έλληνας της Κύπρου ως ο μοναδικός νόμιμος και μόνιμος κάτοικος αυτού του τόπου. Η απόπειρα αποεθνικοποίησης του προβλήματος μας και η αποδόμηση της ελληνικότητας αυτού του λαού  σ’ αυτήν την υποταγή σκοπεύουν. Σε αντάλλαγμα οι Χριστόφιες, έρχονται να τάξουν υδρογονάνθρακες με πετραχήλια. Η απόπειρα εξαγοράς συνειδήσεων και η απόπειρα ευνουχισμού του λαού διαμέσου ενός πλούτου, που εν δυνάμει μπορεί να βοηθήσει και τον λαό, είναι ότι πιο πρόστυχο κάνει τώρα η κυβέρνηση Χριστόφια και η αντιπολίτευση Αναστασιάδη.

Δεν χρειάζεται μεγάλη ευφυΐα για να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε. Ο ελληνικός λαός πρέπει να αντισταθεί τώρα. Θα παραμείνουμε σ’ αυτόν τον τόπο ελεύθεροι Έλληνες όταν καταφέρουμε να κρεμάσουμε τον Χριστόφια με τα έντερα του Αναστασιάδη ή κάτι ανάλογο. Χρόνια πολλά!

Advertisements