Είναι προδότες

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας περί ΕΟΚΑ και ΤΜΤ, ως τις δίδυμες κατάρες της σύγχρονης ιστορίας μας, αποδεικνύουν, όχι μόνο ότι το ΑΚΕΛ δεν μετάνιωσε ποτέ για τα λάθη του, ούτε πως ποτέ δεν έκανε ουσιαστική αυτοκριτική, αλλά και πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχίζει την παράδοση των κουκουλοφόρων προδοτών του ΑΚΕΛ.Πρέπει επίσης να τονιστεί  πως είναι αδιανόητο να έχει δοκτοράτο στην ΙΣΤΟΡΙΑ. Εάν ο Χριστόφιας γνώριζε στοιχειώδη πράγματα περί ιστορίας και πολιτικής επιστήμης, δεν θα σύγκρινε πράγματα που δεν έχουν καμιά σχέση αναμεταξύ τους, όπως η ΕΟΚΑ και η ΤΜΤ. Το ένα είναι ένα μαζικό κίνημα εθνικοαπελευθερωτικό, το άλλο είναι μια  οργάνωση τρομοκρατών, όπως πολύ σωστά παραδεχόταν ακόμη και η Σοβιετική Ένωση του κυρίου Χριστόφια, του μοναδικού « Έλληνα» που τόλμησε με αυτόν τον τρόπο έμμεσα να ηρωοποιήσει την ΤΜΤ.  Προφανώς ο Πρόεδρος, κάποια άλλα μηνύματα ήθελε να στείλει με αυτή την τοποθέτηση του. Καλοπιάνοντας και παίζοντας το παιχνίδι των Τούρκων, ο Χριστόφιας ρίχνει την λάσπη του με στόχο την συκοφάντηση της πιο περήφανης σελίδας της σύγχρονης ιστορίας μας. Ο κάφρος Πρόεδρος επιχειρεί ξανά να μετρήσει τις αντιστάσεις μας. Επιχειρεί ξανά να κτυπήσει τις πιο ευαίσθητες χορδές μας για να δει ώσπου έχει φτάσει η αλλοτρίωσή μας. Γνωρίζει ο Γκαίμπελς του ΑΚΕΛ, πως ένας λαός χωρίς εθνική μνήμη, χωρίς περηφάνια για την ιστορία του και τις παραδόσεις του και με υποσχέσεις περί γρήγορου και εύκολου πλουτισμού, πολύ πιο εύκολα θα ενδώσει σε μια εθνικά απαράδεκτη λύση, σε μια λύση που θα τον καθιστά υπόδουλο των ακελότουρκων.

Λογικά οι δηλώσεις αυτές του Χριστόφια θα έπρεπε να είχαν προκαλέσει ένα σεισμό. Λογικά οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ θα έπρεπε να περικυκλώσουν το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ και σαν περάσει ο αλήτης Πρόεδρος να του δώσουν μια βρετανική και μια τουρκική σημαιούλα να βάλει στην κουρσάρα του. Λογικά οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ, που με τόσο ζήλο τον υποστήριξαν στην προεκλογική αναμέτρηση του 2008, (δες Παπακώστα και Σία) θα έπρεπε ν’ αυτοκτονήσουν. Λογικά οι εθνικάφρονες του ΔΗΣΥ θα έπρεπε να ζητήσουν από τον κόσμο να πορευτεί προς το Προεδρικό, ζητώντας την παραίτηση του. Λογικά κάποιοι θα έπρεπε να θυμώσουν και σαν περνά από κοντά τους να του φτύσουν έστω και συμβολικά. Λογικά όλα τα κόμματα πλην του ΑΚΕΛ θα έπρεπε να του ξεκαθαρίσουν ότι δεν πρόκειται να κάτσουν μαζί του στο εθνικό συμβούλιο, έστω και αν αναιρέσει αυτά που είπε. Λογικά όμως τίποτα απ’ αυτά δεν θα συμβεί. Σε λίγες μέρες, πέραν των φωνασκιών, όλα θα ξεθυμάνουν και μια νέα ανακοίνωση περί υδρογονανθράκων θα μας φέρει ξανά στην ονειρεμένη πραγματικότητα της σύγχρονης παράλογης Κύπρου.

Δεν τρέφω κανένα σεβασμό προς αυτόν τον Πρόεδρο. Ο «θεσμός» της πατρίδας και οι θυσίες του λαού μας για μένα είναι υπεράνω του θεσμού του Προέδρου. Ο άνθρωπος είναι ένας συνειδητός προδότης, ένας συνειδητός πράκτορας των αγγλικών και τουρκικών συμφερόντων και δεν μπορεί με αυτές τις ιδιότητες να εμπνέει σεβασμό, πόσο μάλλον υπακοή στις ορέξεις του. Δεν έδωσαν οι νέοι αυτού του λαού την ζωή τους, ούτε πήγαν με τραγούδια στις αγχόνες, ούτε σακατεύτηκαν εφόρου ζωής σε όλους τους αγώνες για να έρχεται ο Πρόεδρος να τους βρίζει κι από πάνω, ποιοι, αυτοί που με την βούλα του προδότη είναι οι μόνοι παγκοσμίως που δεν συμμετείχαν στους αγώνες του λαού τους για αποτίναξη του ξένου ζυγού!

Εδώ και τριάντα χρόνια εμείς  γράφουμε ότι είναι προδότες και σήμερα αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας. Μόνο ως τέτοιους μπορούμε να τους αντιμετωπίζουμε. Ο Πρόεδρος και οι άλλοι Ακελικοί ΔΕΝ φοβούνται να αμολούν τέτοιες κουβέντες, επειδή γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να πάθουν τίποτα. Εκ του ασφαλούς, μπορούν να φτάσουν έως και την ασυδοσία. Μπορούν να προκαλούν όσο θέλουν διότι τώρα τους παίρνει. Όμως ακόμη και οι Κύπριοι έχουν όρια. Ας το θυμάται αυτό, το παχουλό ερίφιο. Ας θυμηθεί τις γυναίκες της Κύπρου, ας θυμηθεί τους μαθητές που έμπαιναν στα κατεχόμενα και κατέβαζαν τις σημαίες του κατακτητή, ας θυμηθεί τους μοτοσικλετιστές, ας θυμηθεί τον Ισαάκ και τον Σολωμού, ας θυμηθεί το βρεγμένο του σώβρακο του Απρίλη του 2004 και ας έχει υπόψιν του ότι όσα χρόνια και αν περάσουν, όσα κατασταλτικά μέτρα κι αν πάρουν, όση πλύση εγκεφάλου κι αν κάνουν το μόνο πράγμα που θα συνεχίσει να εμπνέει την νεολαία μας θα είναι η ΕΟΚΑ, η ΕΟΚΑ θρύλος και μύθος στην συνείδηση και στο ΔΝΑ μας.

Ο σκουπιδοτενεκές της ιστορίας αναμένει τον Χριστόφια και την ηγεσία του ΑΚΕΛ και σε είκοσι χρόνια δεν θα τους θυμάται κανείς, ενώ ρε γάροι, ακόμη και χίλια χρόνια να περάσουν, ο άγγελος Αυξεντίου, ο άγγελος Παλληκαρίδης, ο άγγελος Καραολής, ο άγγελος Στυλιανίδης και όλοι οι άλλοι αγγέλοι της ΕΟΚΑ, θα είναι εδώ καρφωμένοι στις καρδιές των μελλοντικών Ελλήνων της Κύπρου. Θα είναι ΕΔΩ να δοξάζονται και να μνημονεύονται ενώ τον Χριστόφια δεν θα τον μνημονεύουν ούτε οι μουσουλμάνοι απόγονοί του.

Advertisements