Δεν Ξεχνώ (ΕΝΩΣΙΣ)

ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ, ΚΟΙΝΟ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Tο 2012 δεν πρόκειται να είναι καλύτερο από το 2011. Το 2011 Παπανδρέου και Χριστόφιας κατάφεραν να οδηγήσουν το έθνος σε απρόβλεπτες περιπέτειες, τέτοιες που ακόμη και η εθνική μας κυριαρχία να κινδυνεύει να χαθεί οριστικώς. Η Ελλάδα βρίσκεται στον γκρεμό και η Κύπρος ακολουθεί με σταθερά βήματα προς την ίδια κατεύθυνση. Η κρίση που κατέφθασε και στην Κύπρο θα έχει κι όλα τα αρνητικά αποτελέσματα στο εθνικό μας ζήτημα.

Η αντίσταση στην κρίση και σ’ αυτούς που την τροφοδοτούν πρέπει ν’ αρχίσει αμέσως και από κοινού. Ελλάδα και Κύπρος οφείλουν πια από κοινού να χαράξουν στρατηγικές και τακτικές που θα βγάλουν τον λαό μας από την κρίση και την μιζέρια. Η κρίση δεν πρόκειται να ξεπεραστεί μέσα από το υφιστάμενο σύστημα. Το σύστημα που την δημιούργησε δεν πρόκειται ν’ αφήσει κανένα να βγάλει τον ελληνισμό από το τέλμα. Θέλουμε, δηλαδή, ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, λύσεις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ, μακριά από το τραπεζικό και καπιταλιστικό μοντέλο που μας έχει ρημάξει. Πρέπει από τώρα να λάβουμε μέτρα, ώστε να μην βρεθούμε μπροστά σε μεγαλύτερες εκπλήξεις. Από τώρα να αποκτήσουμε οικονομική συνείδηση και να νοικοκυρευτούμε, ξαναφτιάχνοντας τους προϋπολογισμούς μας. Κόψτε τις αχρείαστες προς τράπεζες και οργανισμούς διευκολύνσεις επί πληρωμή που σας χρεώνουν. Αποφεύγετε τις πιστωτικές κάρτες και γενικώς τις επιταγές εκεί που μπορείτε. Κόψτε το αυτοκίνητο για κοντινές αποστάσεις και πάψτε να κάθεστε στην τηλεόραση για ώρες.

Κάντε πράγματα με την οικογένειά σας και τους φίλους σας, μαγειρέψτε σπίτι και καλέστε κάθε φορά κι ένα γείτονα. Μην σπαταλάτε το φαΐ και ξαναφτιάξτε την σχέση σας με το χωριό και τους συγγενείς σας εκεί. Φυτέψτε όπου μπορείτε λαχανικά και λουλούδια για να μην αγοράζετε παρά μόνο τα απαραίτητα. Μην κακομαθαίνετε τα παιδιά σας και τους εαυτούς σας με καινούργια ρούχα. Μπαλώστε τα παλιά και με τα παλιά υφάσματα φτιάξτε καινούργια ρούχα. Κόψτε τις πολυτέλειες και τα ταξίδια στο εξωτερικό δια ασήμαντες αφορμές, όπως είναι η λεγόμενη διασκέδαση και οι αποτριχώσεις.

Οι καιροί είναι δύσκολοι, συζητήστε με τους φίλους σας μέτρα και ιδέες που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε οικονομίες και να ζείτε πιο υγιεινά και οικολογικά και να σας συμφέρει κιόλας. Φτιάξτε ξανά παρέες και κοινότητες και ενορίες κι άλλες μορφές αυτοοργάνωσης για να προστατεύσουμε τον τόπο μας. Μην περιμένετε το φυσικό αέριο να μας σώσει. Μόνο ο αντιστασιακός λαός μπορεί να σώσει τον εαυτόν του.

Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς ΜΟΝΟ ένα ενιαίο εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα σε ΚΥΠΡΟ και ΕΛΛΑΔΑ μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για να ξεπεράσουμε την κρίση. Καλά Χριστούγεννα και μην φοβάστε τίποτα. Η Παναγιά είναι μαζί μας, φτάνει κι εμείς να κινήσουμε το χεράκι μας.

Advertisements