Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΙΓΑΙΟΝ

ΑΠΟΕΛΙΣΤΑΣ ΕΙΝΑΙ…

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Είναι σε όλους μας γνωστό πως οι αποελίστες αποτελούνται κυρίως από δυο διαφορετικές κατηγορίες Χωραϊτών. Πρώτη κατηγορία είναι όλα τα μαμμόθρεφτα της Λευκωσίας, παλιά και νέα, κάτι σαν τους φλώρους της Τσέλσι και του Παναθηναϊκού, ενώ η δεύτερη κατηγορία είναι οι άγριες φυλές των ενωτικών γριβικών προλετάριων της Χώρας και των γύρω απ’ αυτήν αγροτικών φτωχών πληθυσμών. Νοείται ότι εμείς γράφουμε και για τις δυο κατηγορίες, οι οποίες πολλές φορές, όχι μόνο συγκρούονται αναμεταξύ τους, αλλά φτάνουν και στα πρόθυρα ενός ιδιόμορφου εσωτερικού πολέμου.

Πολλοί θεωρούν ότι το ποδόσφαιρο είναι σπορ, ένα άθλημα. Άλλοι πιο αφελείς πιστεύουν πως είναι ένα ευγενέστατο άθλημα, το οποίο διασύρεται κάποιες φορές λόγω των χουλιγκάνων. Τίποτα δεν είναι πιο αναληθές. Το ποδόσφαιρο είναι πόλεμος φατριών, είναι η συνέχιση της ζωής και της πολιτικής με άλλα μέσα. Το ποδόσφαιρο είναι το όπιο του λαού, ένα σκληρό ναρκωτικό μαζικής χρήσης και μαζικής επιρροής στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Δεν είμαστε, όμως, εδώ για να κάνουμε κοινωνιολογικές αναλύσεις. Είμαστε εδώ για να γελάσουμε με τους ίδιους τους εαυτούς μας, για πράγματα που κάνουμε και λέμε για τις ομάδες μας ωσάν να είμαστε φονταμενταλιστές μουντζαχεντίν. Κάνουμε χιούμορ για να εξορκίσουμε το κακό.

Πως να μην γελάσεις δηλαδή ή να κλάψεις κιόλας, όταν ξέρεις προσωπικά αποελίστες που σχεδόν δεν έχουν να φάνε και όμως είναι αδιανόητο να μην παν στην Αγία Πετρούπολη για να δουν την ομάδα τους να παίζει με την «αδελφή» ΖΕΝΙΤ; Πως να μην φυρτείς στα γέλια ή τα κλάματα όταν, πριν και μετά την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους 16, οι ίδιοι αποελίστες, έξω απ’ το Ερμιτάζ, φωνάζουν σαν τους πελλούς ΕΛΛΑΣ ΡΩΣΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, χωρίς κανένας να μπει μέσα στο Ερμιτάζ να δει τι πράγμα είναι αυτή η Ρωσσία; Μάλιστα, ένας, ρωτηθείς από κάποιον φίλο του για τα κάλλη της Πετρούπολης, απήντησε «σαν την Κύπρον εν έσιει, μεν ακούεις πελλάρες». Τουτέστιν, οι αποελίστες δεν διαφέρουν ουσιαστικά από τους άλλους Κυπραίους, αν και αποτελούν, τουλάχιστον ποδοσφαιρικά, την πιο πετυχημένη εκδοχή τους.

Ας γελάσουμεν λοιπόν με τους αποελίστες και ας βάλουμε και τα κλάματα με τον φανατισμό τους. Όμως, ας μην ξεχνάμε και την σοβαρή πτυχή των οπαδών των λαστιχάρηδων, των Ελλήνων της Λευκωσίας. Ας μην ξεχνάμε ότι σχεδόν μόνο αυτοί μας δίνουν ψίχουλα χαράς και ανάτασης σε αυτό το ακελοκρατούμενο μουντό πολιτικό τοπίο. Σχεδόν μόνο αυτοί αντιστέκονται ουσιαστικά στις ορδές του ΑΚΕΛΙΚΟΥ ΑΤΤΙΛΑ, σχεδόν μόνο αυτοί ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ και βάζουν τα πράγματα στις θέσεις τους. Ας μην ξεχνάμε πως μόνο αυτοί δείχνουν τον δρόμο του πως πρέπει να παλεύει ο αδύνατος και μικρός λαός εάν θέλει να έχει επιτυχίες έναντι του τρομερού εχθρού. Κυρίως, ας μην ξεχνάμε ότι μόνο οι άγριες φυλές των Ελλήνων της Κύπρου μπορούν να βάλουν τέρμα στον ΑΚΕΛΙΚΟ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ.

Εμείς, ως παλαιοί και νεοφώτιστοι αποελίστες, ένα σας λέμε. Ακόμη και αν ηττηθούμε κατά κράτος, πάλι εδώ θα είμαστε να τραγουδάμε τους ύμνους του έθνους μας, τους θρήνους του λαού μας, τις μικρές και μεγάλες χαρές της καθημερινής μας ζωής. Μπορεί κι εμείς να έχουμε τα αΐπια μας, όμως την πατρίδα μας δεν θα την αφήσουμε ποτέ μόνη. Ίσως οι μόνοι που δεν θα την αφήσουν μόνη να είναι οι φυλές των Ελλήνων.

Μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα γραφεία των Εκδόσεών μας, στο βιβλιοπωλείο «Γιαλούσα» (Έκτορος 40-42, Λευκωσία). Πληροφορίες στο 99541221

Advertisements