Δημοτικές Εκλογές

Γράψαμε και πιο παλιά ότι μία ενδεχόμενη ήττα του ΑΚΕΛ στις δημοτικές εκλογές θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στον Δημήτρη Χριστόφια, μιας και το ζήτημα της παραίτησής του δεν θα ήταν μόνο πρόβλημα της αντιπολίτευσης, αλλά και του ίδιου του κόμματός του. Πέρασαν, όμως, μέρες πολλές και το κλίμα εναντίον του, που δημιουργήθηκε με την έκρηξη στο Μαρί, άρχισε να αντιστρέφεται ειδικά τον τελευταίο καιρό, όπου εντέχνως οι επικοινωνιολόγοι του Προέδρου έστρεψαν την προσοχή του κόσμου σε μια χαζοχαρούμενη ιστοριούλα με φυσικά αέρια, ζάμπλουτους Κυπρίους ενεργειακούς εμίρηδες και ένα λαό που θα μοιραστεί τα μεγάλα κέρδη από το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο της δικής μας ΑΟΖ. Η κινδυνολογία και για ένα ενδεχόμενο επεισόδιο από τους Τούρκους, οι οποίοι περιφρουρούν την Ανατολική Μεσόγειο, όπως και η κατάσταση στην Ελλάδα έκαναν τους συντηρητικούς και εν γένει φοβητσιάρικους Κύπριους να μην επιμένουν στην παραίτηση Χριστόφια, μήπως και προκληθεί αστάθεια και κρίση που δεν θα μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς τον μέγα τιμονιέρη. Ο Χριστόφιας πια νιώθει ασφαλής στο αξίωμά του μιας και το ίδιο το κίνημα που θα μπορούσε να τον ανατρέψει έχει αυτό-ανατραπεί με αποτέλεσμα και το ΑΚΕΛ να νιώθει πιο άνετα και τα υπόλοιπα κόμματα να έχουν επιστρέψει για τα καλά στο μαντρί τους.

Δεν είναι τυχαίο πως ούτε η εκδίωξη του Κασίνη έπαιξε κάποιο ρόλο στην ισορροπία του Χριστόφια. Παρ’ ότι η Υπουργός Πραξούλα Αντωνιάδου ήταν προκλητικότατη και ο Κασίνης ισχυρότατος, εντούτοις τις εντυπώσεις τις κέρδισε η Πραξούλα. Τώρα ανενόχλητη βάζει ξανά τους Άγγλους στο παιχνίδι του φυσικού αερίου, μιας και ήταν οι μόνοι που ήταν εκτός παιχνιδιού. Δεν γίνεται οι Εγγλέζοι να μην έχουν λόγο, όταν μάλιστα έχουν τις κυρίαρχες βάσεις εδώ, όταν με τα σχέδια τύπου Ανάν που οι ίδιοι δημιούργησαν θα έπαιζαν έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Και τι σόι πράκτορας των Εγγλέζων θα ήταν ο προδότης Χριστόφιας, εάν έθετε τους Εγγλέζους εκτός του πλιάτσικου; Ο Χριστόφιας στις διαβεβαιώσεις του στον φίλο του τον Γκόρντον Μπράουν ήταν σαφέστατος. Δεν γίνεται τίποτα στην Κύπρο χωρίς την έγκρισή τους. Όλοι το γνωρίζουν αυτό, μόνο που κανένα κόμμα, πλην των μικρών, δεν αρθρώνει ενστάσεις κατά αυτής της πολιτικής.

Εάν το κλίμα συνέχιζε όπως το καλοκαίρι, ο Χριστόφιας τώρα θα μασούσε σίδερα. Σήμερα, αντιθέτως, μασά ξανά το ΔΗΚΟ, έχει βάλει χέρι στην ΕΔΕΚ με καίριους διορισμούς πεμπτοφαλαγγιτών ΕΔΕΚίτων στην κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό και παίζει ξανά το σενάριο μιας συνεργασίας ΑΚΕΛ – ΔΗΚΟ, αυτή τη φορά με συγκαλυμμένους όρους, όπως είναι η αλληλοϋποστήριξη σε συγκεκριμένους δήμους. Η μη απώλεια δήμων από το ΑΚΕΛ θα σημαίνει ότι η κρίση του καλοκαιριού θα είναι ένα κακό όνειρο για το ΑΚΕΛ και τίποτα άλλο. Έτσι το ΑΚΕΛ θα έχει ξανά ρυθμιστικό ρόλο. Ακόμη και τον ίδιο τον Χριστόφια μπορεί να μας τον ξανασερβίρουν και το ΔΗΚΟ και ειδικά ο Κάρογιαν θα ονειρεύεται την Προεδρική καρέκλα με τη βοήθεια του ΑΚΕΛ.

Γι’ αυτό και αυτές οι εκλογές ίσως να είναι οι πιο σημαντικές στην ιστορία της ανεξάρτητης Κύπρου. Μια ήττα του ΑΚΕΛ στην χειρότερη περίπτωση θα διατηρήσει την κρίση στους κόλπους του ΑΚΕΛ και στην καλύτερη για μας θα αναγκάσει το ΑΚΕΛ ή να σταματήσει να υποστηρίζει τον Χριστόφια ή να συνεχίζει να φθείρεται ανεπανόρθωτα. Γι’ αυτό και οι ευθύνες του ΔΗΚΟ και του ΔΗΣΥ είναι τεράστιες. Δεν πρέπει να ψηφίσει κανένας δηκοϊκός ή συνεγερμικός, ακελικούς υποψήφιους όσο και αν η ηγεσία τους επιμένει να ενισχύει ακελικούς υποψήφιους. Οι δηκοϊκοί οφείλουν να στείλουν τον Κάρογιαν στο σπίτι του ΤΩΡΑ, πριν κάνει κι άλλες ζημιές, πριν παντρευτεί και τέταρτη φορά και θέλει κι άλλα δώρα. Η ομάδα Παπαδόπουλου – Κουλία – Κενεβέζου και Κολοκασίδη οφείλουν να σαμποτάρουν το κόμμα και να μην πειθαρχήσουν στις επιλογές του Κάρογιαν αλλιώς αύριο θα είναι και αυτοί εντελώς αναξιόπιστοι. Θα έχουν συμβάλει και αυτοί στην ανόρθωση του ΑΚΕΛ και του κόκκινου φασισμού.

 ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ
ΑΚΕΛΙΚΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ.

 ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟ
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ.

 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΟΙ ΑΚΕΛΙΚΟΙ.

 ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΚΑΛΟΙ
ΑΚΕΛΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ
ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ… ΣΤΟΝ
ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.

Advertisements