Τραγουδώ για την Κύπρο…

Είναι ολοφάνερο πως η κρίση του Χριστόφια και του ΑΚΕΛ είναι τόσο βαθιά, που τους αναγκάζει να κάνουν κινήσεις αψυχολόγητες, κινήσεις σπασμωδικές και αυτοκαταστροφικές. Η αγωνία τους να στρέψουν την προσοχή του κόσμου μακριά από το Μαρί και την ανικανότητα τους να κυβερνήσουν, τους έχει οδηγήσει σε κινήσεις προετοιμασίας ενός εμφυλιακού ρητορισμού, ως ένα στάδιο πριν μια πιθανή προβοκάτσια, η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία και για τους κυβερνώντες αλλά και για τον τόπο και λαό στο σύνολό του. Η άρνηση του Χριστόφια να παραιτηθεί και η επιμονή του να θυματοποιεί τον εαυτό του και να απευθύνεται, όχι στο σύνολο του λαού, αλλά στους οπαδούς του ΑΚΕΛ και μάλιστα ΜΟΝΟ σε αυτούς που τον υποστηρίζουν, δείχνει τα βαθιά αδιέξοδά του μα και το πείσμα του να κρατηθεί στην εξουσία όποιο και αν είναι το κόστος. Οι κουβαλητοί στην Λεμεσό και οι κουβαλητοί του στην πορεία των Μορφιτών, όπως και η γραμμένη στην Λευκωσία, επιστολή στήριξής του από τον Μικρούτσικο και τον Θηβαίο, όπως και η συναυλία που ετοιμάζουν στις 24 του Οκτώβρη με 30(!) παρακαλώ, Ελλαδίτες και Κύπριους καλλιτέχνες, δείχνει ακριβώς πως ο άνθρωπος είναι ικανός να αιματοκυλίσει τον τόπο παρά να παραιτηθεί.

Είναι φανερό πως ο Χριστόφιας θέλει ΠΟΛΕΜΟ. Θέλει να οξύνει την εσωτερική αντιπαράθεση σε ένα μοτίβο άσπρου-μαύρου, δηλαδή μιας αντιπαράθεσης των κακών πραξικοπηματιών, δηλαδή όλων όσων διαφωνούν μαζί του, έστω και αν είναι ακελικοί, και των καλών υπερασπιστών της δημοκρατίας και της νομιμότητας, δηλαδή την σημερινή εξουσία και τους φανατικούς ακελικούς που τον υποστηρίζουν. Αυτή η πόλωση προφανώς βολεύει τον ίδιο, έστω και αν μοιραία θα οδηγήσει στο τέλος στην κατάρρευσή του. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια κινεί γην και ύδωρ για να βρει τα αναγκαία στηρίγματα από την Ελλάδα. Είναι απίστευτο και όμως πραγματικό, ο ανθέλληνας Χριστόφιας, ο άθεος και εθνομηδενιστής νεοκύπριος Χριστόφιας να επικαλείται τους Ελλαδίτες για να σώσει το τομάρι του και το ΑΚΕΛ. Η στήριξή του από τους Ελλαδίτες καλλιτέχνες, στην αρχή ο Νταλάρας, μέτα οι Μικρούτσικος κι ο Θηβαίος και τώρα όλα τα αστέρια του αριστερού και όχι μόνο πενταγράμμου δεν είναι τυχαία.

Η Κύπρος σήμερα (με την κρίση που μαστίζει την ελληνική οικονομία) είναι ένας οικονομικός πνεύμονας για τους καλλιτέχνες. Πολλοί μάλιστα ζουν σχεδόν αποκλειστικά από την Κύπρο. Άλλοι δίνουν πιστοποιητικά προοδευτισμού, πατριωτισμού και αριστερισμού από την σχέση τους με την Κύπρο. Πολλοί είναι οι έντιμοι καλλιτέχνες, οι οποίοι φτάνουν στην Κύπρο για να τραγουδήσουν όπως πάνε και στην Κρήτη, όπως πάνε και στην Ήπειρο και σε άλλες ελληνικές επαρχίες. Έρχονται εδώ, κάνουν την δουλειά τους και μάλιστα καλά, όχι σαν αρπακτή, και φεύγουν χωρίς να ταυτίζονται με κανένα. Το ΑΚΕΛ όμως δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτούς, το ΑΚΕΛ θέλει στρατευμένους καλλιτέχνες, θέλει καλλιτέχνες στην υπηρεσία της εξουσίας στην υπηρεσία της δικτατορίας και του αυταρχισμού, ακόμη και όταν η τεράστια πλειοψηφία του κόσμου αντιστρατεύεται αυτήν την δικτατορία και όλα αυτά εν ονόματι της δημοκρατίας και της νομιμότητας και του προοδευτισμού. Στις 24 του Οκτώβρη οι Ελλαδίτες τραγουδιστές μαζί με τα ΕΔΟΝόπουλα θα τραγουδήσουν όλα τα αντιστασιακά τραγούδια του λαού μας. Θα καταδικάσουν τους φασίστες που ετοιμάζουν πραξικόπημα εναντίον του Αλιέντε της Κύπρου, θα βροντοφωνάξουν «ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ», ένω όλοι ξέρουμε, ακόμη και οι σοβαροί του ΚΚΕ, ποιοι είναι οι πραγματικοί φασίστες, ποιοι είναι οι κουίσλινγκ των Εγγλέζων και των Αμερικανών και ποιοι είναι αυτοί που αρνούνται τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Οι Ελλαδίτες καλλιτέχνες ας σκεφτούν δύο πράγματα πριν κατέβουν στο νησί: 1) Θα τους άρεσε εάν ο Γιωργάκης καλούσε 30 μεγάλα ονόματα της Ευρώπης για να τραγουδήσουν προς υποστήριξη της πολιτικής του έναντι των εκατομμυρίων Ελλήνων που διαμαρτύρονται για την φτώχεια και την μιζέρια που έχει οδηγήσει την χώρα ή θα ήταν και αυτοί μαζί με τον εξαθλιωμένο και ταπεινωμένο ελληνικό λαό για να κάνουν την συναυλία λίμπα; 2) Πρέπει να καταλάβετε ότι ακόμη και οι Κύπριοι ΞΥΠΝΟΥΝ. Δεν είναι όλοι αρνιά. Η κάθοδός σας εδώ στην συναυλία των φασιστών του Χριστόφια θα σημαίνει και τον δικό σας αποκλεισμό. Εάν ξανάρθετε στο νησί θα παίζετε σε άδεια αμφιθέατρα ή θα παίζετε μόνο για τους φανατικούς της ΕΔΟΝ. Οι κουκουέδες καλλιτέχνες ΔΕΝ έχουν πρόβλημα φυσικά. Εδώ και χρόνια μόνο για τους Ακελικούς τραγουδούν. Φυσικά εντός έδρας υποστηρίζουν όλους τους ξένους λαούς, πλην του ελληνικού, ο οποίος ως γνωστόν, κατά τους ΚΝΙΤΕΣ, είναι ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ. Πριν πάρει την εξουσία ο Χριστόφιας, όλος αυτός ο συρφετός ήταν πυρ και μανία εναντίον του εθνικιστή κυπριακού λαού, τώρα όμως υποστηρίζουν τον κυπριακό λαό και στρέφονται κατά των πραξικοπηματιών, δηλαδή την τεράστια πλειοψηφία του κυπριακού ελληνισμού. Η σημερινή εξουσία τους βολεύει. Κάνουν το προοδευτικό τους καθήκον και την κονομάνε κιόλας. Αύριο όμως, αυτή η εξουσία θα φύγει και θα φύγει νύχτα μάλιστα, γιατί απλούστατα ο λαός, ανάμεσα σε αυτόν και πολλοί ακελικοί, ΔΕΝ την θέλει. Μαζί της θα φύγετε κι εσείς απ’ τις καρδιές μας, δηλαδή εσείς που είστε στις καρδιές μας.

Αν αγαπήσαμε κάποια τραγούδια σας θα τα τραγουδάμε μόνοι μας και θα λέμε: «Μα πως ένα τέτοιο μεγάλο τραγούδι γράφτηκε από έναν τόσο μεγάλο μαλάκα;» Αν πάλι κάποιο τραγούδι έγινε γνωστό με τον τάδε τραγουδιστή ή την τάδε τραγουδίστρια, εμείς πάλι θα το τραγουδάμε, πάλι θα το ακούμε, ομως σε άλλη εκτέλεση από άλλους καλλιτέχνες. Δεν είναι η πρώτη φορά που Ελλαδίτες και Κύπριοι καλλιτέχνες μας φτύνουν. Εμείς τραγουδάμε τα τραγούδια  που αξίζουν και τους φτύνουμε πίσω. Τα τραγούδια  στο τέλος αυτονομούνται από τους δημιουργούς και η ζωή συνεχίζεται με τους λαούς να αγωνίζονται, τους καλλιτέχνες να καιροσκοπούν και τους αριστερούς και δεξιούς καλλιτέχνες και λαϊκούς να παραμένουν τυφλοί.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΤΕ ΡΕ ΝΤΑΛΑΡΕΣ ΚΑΙ ΝΤΑΛΑΡΙΣΚΟΙ *

 * Αυτό το ΝΤΑΛΑΡΙΣΚΟΙ είναι αποκλειστικά για τους Κύπριους καλλιτέχνες.

Advertisements