ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Η Αστυνομία της Κύπρου, όπως άλλωστε κι όλες οι αστυνομίες του κόσμου δεν ήταν ποτέ αξιόπιστη, ούτε αγαπήθηκε ποτέ από τον λαό μας. Από την Ανεξαρτησία και μετά, τα αστυνομικά όργανα υπήρξαν συνώνυμα με την αυθαιρεσία, την καταπίεση, τα βασανιστήρια και την υποδούλωσή τους στην εκάστοτε εξουσία. Στα κρατητήρια και τους αστυνομικούς σταθμούς κατέρρεαν οι μύθοι περί προοδευτικής και πεφωτισμένης  αστυνομίας. Στην αρχή ο Μακάριος και μετά όλοι οι Προέδροι έκαναν ότι μπορούσαν για να παραμένει το σώμα των αστυνομικών, το πιο αμόρφωτο, πολιτικά και κοινωνικά,κομμάτι του λαού μας. Η επαρχία της Πάφου για κάποιο περίεργο λόγο, είχε περισσότερους αστυνομικούς από τις άλλες πολύ πιο πολυπληθείς επαρχίες.

Σήμερα, η Αστυνομία είναι ΑΚΕΛικοκρατούμενη, κυρίως στα ανώτερα στρώματα. Δεν είναι τυχαίο, όμως και ταυτοχρόνως περίεργο,που ένα αριστερό κόμμα και μια αριστερή κυβέρνηση έχουν τοποθετήσει τις ελπίδες τους για «δικαίωση» στο πιο παραδοσιακά φασιστικό και αντιδραστικό τμήμα της κρατικής εξουσίας. Μετά το ράπισμα από το πόρισμα Πολυβίου, η κυβέρνηση έπρεπε να βρει τρόπους να περιορίσει τις αντιδράσεις του κόσμου που επίμονα ζητά, όχι μόνο την παραίτηση της κυβέρνησης και του Προέδρου, αλλά και την τιμωρία των υπευθύνων για τον θάνατο των 13 συμπατριωτών μας στο Μαρί. Η κυβέρνηση βρήκε την Αστυνομία και η αστυνομία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Τώρα ο κυπριακός λαός καλείται να διαλέξει ανάμεσα στο πόρισμα Πολυβίου και στο πόρισμα της αστυνομίας του Χριστόφια. Φυσικά ΔΕΝ είμαστε ΟΛΟΙ κάφροι να πιστέψουμε την εκδοχή της Αστυνομίας, όχι διότι η Αστυνομία, αν και πολλοί το πιστεύουν, είναι εκ φύσεως κατευθυνώμενη, αλλά γιατί είναι πολύ γνωστόν, σε όσους διαθέτουν μνήμη, πως οι κομμουνιστές ΠΑΝΤΑ στην αστυνομία στηρίζονταν για να κρατηθούν στην εξουσία. Δεν είναι τυχαίο που ο Χριστόφιας εδώ και τρία χρόνια διορίζει νέους ανώτατους αξιωματικούς στην αστυνομία και τον στρατό. Δεν είναι ακόμη τυχαίο, που επιμένει να παραμένει στην εξουσία, παρ’ ότι κανείς δεν τον θέλει. Παραμένει για να διορίσει κι άλλους, για να διαβρώσει ακόμη περισσότερο τον κρατικό μηχανισμό, διότι μετά την αποχώρησή του από την εξουσία το μόνο πράγμα που ίσως κρατήσει το ΑΚΕΛ ως μια σχετική πολιτική δύναμη είναι αυτοί όλοι οι διορισμοί.

Το πόρισμα της αστυνομίας είναι προβοκατόρικο. Οι Ακελικοί ιθύνοντες επιδιώκουν τον εμφύλιο σπαραγμό. Επιδιώκουν να προκαλέσουν τον κόσμο και τους συγγενείς των θυμάτων για να αρχίσει το αιματοκύλισμα, μήπως κι έτσι ο λαός φοβηθεί και κάνει πίσω, ώστε το ΑΚΕΛ αφενός να συσπειρώσει τους δικούς του και αφετέρου να κερδίσουν χρόνο, να βάλουν χέρι στις μίζες απ’ το φυσικό αέριο. Είναι πασιφανές τι επιδιώκει ο Χριστόφιας. Εάν δεν ήταν τόσο εμφανές, κάποιος μουρλός εν βρασμώ ψυχής θα τον είχε καθαρίσει ήδη. Παραμένει στην εξουσία διότι ακόμη και τα μωρά έχουν καταλάβει τι πάει να κάνει. Κανείς όμως δεν θα του κάνει αυτό το χατίρι. Εμείς τον θέλουμε, τους θέλουμε όλους ζωντανούς και υγειέστατους, όχι μόνο διότι ως Έλληνες και ορθόδοξοι δεν επιθυμούμε το κακό κανενός, αλλά για να δικαστούν και να οδηγηθούν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Όσος και αν είναι ο θυμός μας, όσο και αν μας προκαλούν, όσο και αν μας πνίγει το άδικο δεν πρόκειται να απαντήσουμε στις προβοκάτσιες τους. Θα παραμείνουμε στις επάλξεις, ωραίοι ως Έλληνες, για να τους ανατρέψουμε με όλα τα νόμιμα μέσα, με όλη μας την ψυχή, με όλη την δύναμη που μας δίνει το δίκαιο των αδικημένων. Στις προβοκάτσιες του ΑΚΕΛ, ακόμη και στα αυριανά κτυπήματα της αστυνομίας του Χριστόφια θα απαντήσουμε αποφασιστικά και ειρηνικά. Δύναμή μας δεν είναι οι μύες μας, αλλά ο νους μας. Τέτοια θα είναι η αντίδρασή μας που οι Χριστόφιες σαν ΦΕΥΓΟΥΝ ΝΥΚΤΑ απ’ αυτον τον τόπο για την πατρίδα τους την Φοινική, θα τρίβουν τα μάτια τους. Oι σκατάες!

Advertisements