Γουλιάμος: Το κουτοπόνηρο Καλαμαρούδιν

Ας διευκρινίσουμε πρώτα τι σημαίνει ο όρος ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ στην σύγχρονη εκδοχή του. ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ δεν είναι ούτε ο Έλληνας, ούτε ο Ελλαδίτης. Με τον όρο ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ, προσδιορίζουμε ένα τύπο Ελλαδίτη ή Κύπριου πολίτη με κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Οι ΚΑΛΑΜΑΡΑΔΕΣ έχουν ένα υφάκι ανωτερότητας, είναι συνήθως αθεόφοβοι,  λαφαζάνηδες, υπερόπτες, πατριδοκάπηλοι ή και τάχατες υπερβολικά κοινωνικά ευαίσθητοι. Ήταν γνωστοί και στους Πόντιους και στους Μικρασιάτες. Στην Κύπρο έγιναν θρυλικοί με την κάθοδο των καραβανάδων, τον καιρό της Χούντας, όπου τα εθνικάφρωνα κωθώνια ανησυχούσαν περισσότερο για την ποιότητα του ψυγείου που θα έστελλαν με το βαπόρι στην κυρίως Ελλάδα, παρά για την άμυνα του νησιού. Το βιολί συνέχισε με τα περιβόητα πέτσενα (δερμάτινα) σακάκια και τα πολύχρωμα μαγνητόφωνα. Αυτή η πάστα Ελλαδιτών, έγινε ταυτόσημη με την ίδια την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό κυρίως από την αριστερά, η οποία ήθελε δια μέσω των ΚΑΛΑΜΑΡΑΔΩΝ, να διεξάγει τον αντεθνικό και ανθελληνικό της αγώνα. Σήμερα οι ΚΑΛΑΜΑΡΑΔΕΣ είναι άλλου τύπου, είναι ρεμάλια τύπου Γουλιάμου, οι οποίοι ως νέοι τάχατες πεφωτισμένοι Φαναριώτες φτάνουν εδώ για να μεταλαμπαδεύσουν τα φώτα τους στους άσχετους χωριατοκύπριους. Τέτοιοι υπάρχουν αρκετοί και στα πανεπιστήμια της Κύπρου. Το ίδιο στυλάκι έχουν και οι κύπριοι ΚΑΛΑΜΑΡΑΔΕΣ. Ο Δαμιανού του ΑΚΕΛ π.χ. δεν διαφέρει σε τίποτα απ’ τον Γουλιάμο, είναι κι αυτός ένας κυπροκαλαμαράς με την ίδια υπεροψία και την ίδια ημιμάθεια και με τους ίδιους καιροσκοπισμούς.

Ο Γουλιάμος κατέφθασε στο νησί ως ένας αντιστασιακός της ευρύτερης αριστεράς και φυσικά αντιακελικός, γι’ αυτό άλλωστε και εισχώρησε στους Νέους Ορίζοντες. Μάλιστα ως ένας μετριότατος ποιητής έδωσε τα διαπιστευτήρια του στους ΝΕ.Ο και ως διανοούμενος. Τώρα γλύφει τον κώλο του Χριστόφια . Αφού προσποιήθηκε ότι τίποτα δεν είχε αλλάξει στις θέσεις του, κανόνισε να γίνει ο Χριστόφιας  διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο που είναι καθηγητής, αρθρογραφούσε υπέρ του ΑΚΕΛ στον Φιλελεύθερο και έγινε και σύμβουλος στην κιτρινοφυλλάδα του ΑΚΕΛ «ΓΝΩΜΗ». Ο Χριστόφιας τον αντάμειψε ποικιλοτρόπως, μέχρι και υπουργό ήθελε να τον κάνει, αλλά λόγω της ελληνικής του υπηκοότητας δεν ήταν δυνατόν. Να λοιπόν και η εκδίκηση της γυφτιάς. Οι ανθέλληνες δεν έκαναν τον Ακελικό Γουλιάμο υπουργό επειδή ακριβώς είναι ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ .

Είδα το ερπετό Γουλιάμο στην τηλεόραση και τον λυπήθηκα. Τέτοιο ξεπεσμό τον περιγράφει πολύ καλά ο Αναγνωστάκης και όχι μόνο. Είδα τον κουτοπόνηρο Γουλιάμο να νομίζει πως με το να καλαμαρίζει και να ρίχνει λέξεις και φράσεις ακαταλαβίστικες, μπορεί να παριστάνει και τον μαχητή της διανόησης. Μόνο ο Γουλιάμος και οι άλλοι σοφοί του ΑΚΕΛ μπορούν να γλύφουν τον κώλο του προέδρου και να παριστάνουν πως απολαμβάνουν ΠΟΙΗΣΗ. Οι έκφυλοι αριστεροί, όπως τον Γουλιάμο και το Παμπούιν είναι πολύ πιο έκφυλοι απ τους δεξιούς διότι οι αριστεροί την τέχνη του γλειψίματος την κάνουν επιστήμη εν ονόματι των συμφερόντων του λαού και της Κύπρου ενώ οι δεξιοί κρατούν και κάποια προσχήματα. Γουλιάμε για να γίνεις Έλληνας πρέπει να φτύσεις γαίμαν…εσύ φτύνεις σκατά. Καλαμαρά!   

Advertisements