Ακαδημαϊκός Χριστόφιας

Ο Κώστας Γουλιάμος δεν είναι μόνο ένας σπουδαίος γλείφτης. Θα θυμάστε φαντάζομαι τις σπουδαίες πάσες (ποδοσφαιρικές) που έκανε στον Χριστόφια λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές. Ο Χριστόφιας πιστός στην ποδοσφαιρική του παράδοση τον αντάμειψε κάνοντας τον διευθυντή μιας τριτοκοσμικής φυλλάδας ονόματι “ΓΝΩΜΗ”. Μετά έγιναν και άλλα αλισβερίσια ανάμεσα στους δύο διανοούμενους. Ο Γουλιάμος έγλειψε κι άλλο, στάθηκε παρά τω πλευρώ του μεγάλου τιμονιέρη και κανόνισε να κάνουν τον Πρόεδρο καθηγητή στο Ευρωπαίκο Πανεπιστήμιο που διδάσκει.

Στην τελετή για την ανακηρύξη του Προέδρου ως καθηγητή (ολκής,) καμαρωτός καμαρωτός ο καλαμαράς* Γουλιάμος στέκεται δίπλα από τον Πρόεδρο και καμαρώνει.

Ως γνωστόν ο Πρόεδρος τα έπριξε στους φοιτητές και στο τέλος λίγο ήταν να τον λυντσάρουν κιόλας. Ο Πρόεδρος μίλησε ως Κάστρο χωρίς να λέει τίποτα το ουσιαστικό και χωρίς, εν πάσει περιπτώσει, να είναι ούτε κατά διάνοια Κάστρο. Δεν έχει σημασία εάν οι φοιτητές έδειξαν αγένεια προς τον θεσμό του Προέδρου, αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα. Η ουσία της όλης υπόθεσης είναι οτι ο Πρόεδρος έδειξε ασέβεια προς τον θέσμο του Προέδρου όπως κάνει από τότε που απέκτησε το αξίωμα. Πήγε σ’ ένα από τα ανώτερά μας εκπαιδευτικά ιδρύματα και νόμισε πως πήγε σε ακτίβ του ΑΚΕΛ στο Κίτι. Νόμισε πως όλοι οι φοιτητές είναι ΕΔΟΝΟΠΟΥΛΑ  που με λίγο Παπακωνσταντίνου και Μικρούτσικο  μια φορά τον χρόνο κλείνουν το στόμα τους για μια ολόκληρη ζωή και το ανοίγουν μόνον όταν θα ουρλιάξουν ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΟΜΜΑ και ο Πρόεδρος των Προέδρων σύντροφος Δημήτρης Χριστόφιας.Νόμισε λάθος.

Με τόσα ρεζιλίκια ο πρόεδρος έπρεπε να κάθεται σπίτι του να παίζει με τα εγγονάκια του. Ας όψεται ο γάρος ο Κάρογιαν τζιαι τα μαύρα κοράκια του ΔΗΚΟ. Ας όψεται ο Αναστασιάδης και οι ΑΚΕΛικοί της δεξιάς του ΔΗΣΥ. Ας όψονται οι Γουλιάμοι αυτού του κόσμου.

 *Γράφω καλαμαράς σε αντίθεση με ΕΛΛΑΔΙΤΗΣ διότι ο Γουλιάμος είναι κλασσική περίπτωση καλαμαρά, δηλαδή ατόμου που έρχεται στην Κύπρο ως ένα υποτιθέμενα ανώτερο ον, για να πάρει πίσω ένα φτηνό ψυγείο ή κανένα δερμάτινο ή τέλος πάντων κάτι τέτοιο.

Advertisements