Μην μιλάτε…Μιλά η ΕΔΟΝ

Εδώ και πάνω από ένα μήνα, ένα μέρος του πιο σημαντικού μας αρχαιολογικού χώρου, τα ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΑ ΤΕΙΧΗ της Χώρας, δεν είναι προσιτά στους πολίτες. Oύτε καν μπορούν να δουν, διότι και απ’ τις δυό πλευρές έχουν καλυφθεί από κιγκλιδώματα με πλαστική μεμβράνη ώστε κανείς, όχι μόνο να μην μπορεί να πλησιάσει, αλλά και να μην μπορεί να δει τι κρύβεται πίσω απ’ αυτά.

Το τι κρύβεται δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς διότι οι αφίσες κατά μήκος του δρόμου και από τις δύο πλευρές διαφημίζουν το περιβόητο φεστιβάλ της ΕΔΟΝ. Οι αφίσες δεν είναι μόνο κολλημένες πάνω στα προστατευτικά κιγκλιδώματα, αλλά και πάνω στα φώτα της τροχαίας και σε άλλους στύλλους σήμανσης των δρόμων.

Νοείται ότι κανείς δεν διαμαρτύρεται, ούτε για την παράνομη και επικίνδυνη αφισοκόλληση, αλλά πολύ χειρότερα κανείς δεν μπορεί να πει λέξη για το πως είναι δυνατόν μια νεολαία ενός κόμματος, όποιο και να είναι αυτό, ακόμη και αν είναι το εξουσιαστικό ΑΚΕΛ,να ΚΛΕΙΝΕΙ αρχαιολογικούς χώρους μάλιστα για ολόκληρες εβδομάδες, επειδή έχει να παρουσιάσει ένα ΤΡΙΗΜΕΡΟ φεστιβάλ .

Ποιό είναι τέλος πάντων αυτό το ΑΚΕΛ; Πόσο θράσος μπορεί να έχει μια νεολαία ενός κόμματος και πόση ασέβεια μπορεί να δείχνει έναντι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς; Γιατί χρειάζεται 50 μέρες ο χώρος αυτός να παραμένει κλειστός; Είναι πολύ δύσκολο να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα. Η μόνη ίσως απάντηση είναι επειδή εμείς, όλοι οι υπόλοιποι όταν ασχημονεί το ΑΚΕΛ κλείνουμε τα αυτιά μας και τα μάτια μας και το στόμα μας ακόμη και με το συμπάθειο τον κώλο μας. Σώπασαν ακόμη και οι διανοούμενοι, ακόμη και αυτοί που μαζεύτηκαν στην ΠΥΛΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ για να γιορτάσουν τα τριαντάχρονα της πολιτιστικής προσφοράς της ΠΥΛΗΣ. Σώπασαν ακόμη και οι διανοούμενοι του ΔΗΣΥ, σώπασαν ακόμη και οι αδελφές Μαραγκού που τόσο νοιάζονται για τα τείχη μας.

Εάν έκαναν το ίδιο οι αντίστιχοι Εγγλέζοι, Γάλλοι ή Ρώσσοι, δηλαδή να κλείσουν μέρος της πλατείας Τραφάλκαρ, της Πλατείας γύρω από τον πύργο του Άιφελ και της κόκκινης Πλατείας, η αστυνομία θα τους είχε συλλάβει από την πρώτη μέρα και πλήθος κόσμου θα τους έκραζε δημοσίως παρεμποδίζοντάς τους να κάνουν το κέφι τους ακόμη και εάν η συναυλία που θα έκαναν ύστερα από ένα, ενάμιση μήνα θα είχε γνωστά αστέρια της φυλής τους.

Ούτε καν η ΚΝΕ δεν θα τολμούσε να καλύψει την θέα έστω και μικρού μέρους του Παρθενώνα για το Φεστιβάλ της. ΜΟΝΟ τα ΕΔΟΝΟΠΟΥΛΑ έχουν τέτοιο θράσος. Αλοίμονο με το ΑΚΕΛ στην εξουσία να μην είχαν. Εδώ είχαν χωρίς το ΑΚΕΛ να είναι μόνο του στην εξουσία.

Advertisements