Τέτοιοι ρουφιάνοι

Το πιο κάτω ποιήμα του Παντελή Μηχανικού είναι δυστυχώς πάντα επίκαιρο  σ’ αυτόν τον τόπο. Τώρα πάει γάντι στον αρχηγό της αντιπολίτευσης και συνήγορο της κυβέρνησης Χριστόφια, ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ.

ΙΤΕ

«Και τι περιμένεις από ανθρώπους

που τους βιάσανε τις γυναίκες μπροστά στα μάτια τους

και δεν τραβήξανε το σουγιά τους;

Απαθώς τότε.

Κι απαθώς σήμερα

ζητάνε απλώς διαζύγιο.

Τέτοιοι ρουφιάνοι

δεν μπορούν να πολεμήσουν για τίποτε».

Προφανώς και θα θυμάστε το 2004 και τον αγώνα που διεξήγαγε ο Αναστασιάδης για να περάσει το σχέδιο Ανάν. Θα θυμάστε και πως κάρφωνε τότε στην ευρώπη την κυβέρνηση Παπαδόπουλου. Κανονικός ρουφιάνος τότε. Ουτε ίχνος ντροπής. Έχασε πανηγυρικώς στο δημοψήφισμα, ούτε το κόμμα του δεν τον ακολούθησε και παρ’ αυτά όχι μόνο δεν παραιτήθηκε, αλλά είχε και το θράσος να ζητά και τα ρέστα.

Τώρα τα ‘βαλε με τον Σαμαρά και τον ελληνικό λαό. Αντί να σταθεί αλληλέγγυος στον Σαμαρά και τον ελληνικό λαό, σαν ρουφιανούδιν της οκκάς δίδει και συμβουλές τάχατες αδελφικές για να μην κακοφανήσουμεν τους γάαρους του λαϊκού κόμματος της Ευρώπης και τους τραπεζίτες που ρουφούν το αίμα των λαών όλης της Υφηλίου. Βλέπετε, η προδοσία είναι μέσα στο γαίμαν του ανθρώπου, είναι μέσα στο ΝΤΙΕΝΕΗ του δεν μπορεί να κάμει αλλιώς, μπορεί κιόλας να μην το καταλαβαίνει πως είναι ρουφιάνος και προδότης.

Εδώ φυσικά μπορούσε να κάνει την σχετική παρέμβασή της η πολιτιστική επιτροπή του ΔΗΣΥ που ως γνωστόν έχει μέλη αξιόλογους μελετητές του έργου του Μηχανικού, όπως είναι ο άοκνος Νίκος Παναγιώτου, ο βραβευμένος από το μακαριακό ζυριχικό κράτος, ποιητής Άντης Ροδίτης, ο πολυκομματικός Πρόδρομος Προδρόμου και η πανταχού παρούσα εκπρόσωπος του κυπριακού και όχι μόνο πολιτισμού, Άννα Μαραγκού. Τα άτομα αυτά θα μπορούσαν να έκαναν μια ιδιωτική βραδυά ποίησης με μόνο ακροατή τον Αναστασιάδη. Θα απάγγελναν το πιο πάνω ποιήμα από δέκα φορες και μετά θα ρωτούσαν τον Αναστασιάδη «τι είσαι εσύ»; και αν δεν απαντούσε ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ να επαναλάμβαναν τις απαγγελίες ώσπου να απαντήσει σωστά. Αν και την δεύτερη φορά δεν απαντούσε σωστά, τότε θα τον πατούσαν στο λαιμό ώσπου να βγει η ψυχή του και μετά ν’ αυτοκτονούσαν μαζικώς. Θα άφηναν φυσικά και σημείωμα που θα έλεγε ότι τα δικαιώματα από την μαγνητοφωνημένη μαζική αυτοκτονία να πήγαιναν στους φαντάρους της ΕΛΔΥΚ για να αγοράσουν υπολογιστές να παρακολουθούν  την Τζούλια Αλεξανδράτου να γαμιέται με μιαν πότσαν της κοακόλα.

Advertisements