Οι Κοκκινόκωλοι…

     

   «ΠΡΟΤΙΜΩ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα αριστερό τουρκοκύπριο παρά ένα δεξιό ελληνοκύπριο.                  Άντρος Κυπριανού

Αυτή η δήλωση του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ θα μείνει στην ιστορία ως ένα περισπούδαστο δείγμα της αλλοτρίωσης, που έχει υποστεί ο λαός μας και ειδικά η αριστερά και οι άλλες νεοκυπριακές δυνάμεις. Οι υπαινιγμοί του Άντρου Κυπριανού δεν είναι όλοι σαφέστατοι ούτε γίνονται κατανοητοί απ’ όλους. Η λογική του Κυπριανού οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κάποιες περίεργες εξισώσεις. Υπάρχουν κατά τον Κυπριανού δύο κόσμοι, ο αριστερός και ο δεξιός κόσμος. Στον αριστερό κόσμο βρίσκονται οι Ακελικοί και τ’ αδέλφια τους, οι τουρκοκύπριοι – δεν νοείται αδέλφια ν’ ανήκουν σε διαφορετικούς κόσμους – και στον δεξιό κόσμο, στις τάξεις του οποίου συναντάμε τους κάθε λογής Έλληνες. Ουσιαστικά ο Κυπριανού λέει τ’ αυτονόητα. Για να λύσουμε το κυπριακό ΑΚΕΛΙΚΑ πρέπει να τουρκέψουμε ή να αφελληνιστούμε. Εάν παραμείνουμε Έλληνες, δεν μπορούμε να είμαστε αριστεροί, άρα ούτε τουρκοκύπριοι, άρα δεν μπορούμε να είμαστε κι εξουσία. Παρά να μας εξουσιάζουν οι Έλληνες, καλύτερα να μας εξουσιάζουν οι τουρκοκύπριοι, οι όποιοι σε τελευταία ανάλυση είναι αριστεροί και ανθέλληνες.

Δεν πρόκειται σε αυτό το μικρό σημείωμα να λύσουμε το μεγάλο αίνιγμα της πολιτικής σκέψης του Άντρου Κυπριανού.

Ανταπαντάμε με μία δήλωση: Παρά αριστερός και τουρκοκύπριος καλλύττερα ππούστιης. Τουλάχιστον οι ππούστηες στην τεράστια τους πλειοφηφία και αξιοπρέπεια έχουν και εθνική συνείδηση.

Advertisements