ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ…ΗΤΑΝ 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΟΚΑ Η ΑΡΧΗ

Καλημέρα και χρόνια πολλά σύντροφοι και συναγωνιστές. Το ΑΚΕΛ, δηλαδή οι προδότες του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα συνεχίζουν την προδοσία προσπαθώντας με κάθε τρόπο να συκοφαντήσουν τον ΑΓΩΝΑ  και να τον υποβιβάσουν στα μάτια του λαού μας.

Χτες δασκάλα του δημοτικού μέσα στην κεκτημένη ταχύτητα της τουρκολαγνικής επαναπροσέγγισης ειπε στα παιδιά ότι τον αγώνα τον έκαναν ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι μαζί! Άλλος νεαρός από το ραδιόφωνο ισχυρίστηκε ότι η ΕΟΚΑ δολοφονούσε ομοφυλοφιλους. Επίσημα το κράτος και η βουλή αποτελέσματα της θυσίας των αγωνιστών, αμφότεροι οι θεσμοί δεν γιορτάζουν την επέτειο. Ανεπίσημα το ΑΚΕΛ και οι συνοδοιπόροι του διεξάγουν ενα αμείλικτο πόλεμο για να σβήσει αυτή η σελίδα της ιστορίας μας. Τίποτα όμως δεν καταφέρνουν. Το παιχνίδι το έχουν χασει γι’ αυτό έχουν χάσει και την ψυχραιμία τους. Ο αγώνας της ΕΟΚΑ επιστρέφει ως μαχαίρι κοφτερό να απειλεί την τακτική της ηττοπάθειας και υποχωρητικότητας τους.

Η ΕΟΚΑ, το υπέρλαμπρο αστέρι που φωτίζει το δρόμο της απελευθέρωσής μας και της λύτρωσης μας από τα δεσμά της ξένης και ντόπιας σκλαβιάς δεν σβήνει με τον πόλεμο του ΑΚΕΛ. Οι μύθοι δεν πολεμούνται. Απομυθοποιούνται μόνο όταν δεν είναι λαϊκοί και απλώς έχουν κατασκευαστεί. Η ΕΟΚΑ είναι θρύλος και μύθος και περηφάνεια ποτισμένη με το αίμα αγγέλων και τον ιδρώτα ενός ολόκληρου λαού πλην ΑΚΕΛεμονίων.

Η ΕΟΚΑ είναι μια ιστορία με χιλιάδες προσωπικές ιστορίες. Είναι ένας προσωπικός αγώνας παιδιών με όνομα, χωριό και καρδιά. Γρηγόρης, Αντρέας, Μιχαλάκης, Πέτρος, Κυριάκος, Ευαγόρας, Στέλιος, Γιώργος, Μίκη, Χαράλαμπος, Αλέκος, Σάββας, Μιλτιάδης, Πλάτωνας, Χρήστος, Αριστείδης, Φώτης, Ιάκωβος, Χαρίλαος, Κώστας, Μάρκος, Νίκος και ο κατάλογος  των προσωπικών μύθων δεν τελειώνει. Πού να σβήσουν τόσες ιστορίες, πώς να πέισεις τους Λυσιώτες να απαρνηθούν τον Αυξεντίου, τους Παφίτες τον Παλληκαρίδη, τους Γιαλουσίτες τον Στυλιανίδη, πώς θα σβήσει ο πόθος της ελευθερίας;

Δεν υπάρχει χωριό ή ενορία αυτού του τόπου που δεν έχει τους δικούς της ήρωες και μύθους. Δεν υπάρχει χωριό χωρίς εκατόν ιστορίες τεκμηρίωσης της συλλογικής και προσωπικής περηφάνειας του πλέον προσωπικού αγώνα που έχει διεξάγει ο λαός μας. Ναι η ΕΟΚΑ σε αντίθεση με τους μαφιόζους της ηγεσίας του ΑΚΕΛ ήταν PERSONAL και όχι μπιζνες. Ο κάθε Έλληνας πήρε την υπόθεση της ελευθερίας μας ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. Ναι θίκτηκε η αξιόπρεπειά του και επαναστάτησε ενάντια στους αποικιοκράτες. Ο κάθε Έλληνας Κύπριος έγραψε την δική του προσωπική ιστορία φωτίζοντας τ’ όνομά του, το σόι του, το χωριό του, την πατρίδα του. Κανένας ΑΚΕΛικός δεν μπορεί να πάρει το όνομά μας, κανένας δεν μπορεί να σβήσει το φως που λάμπει στα πρόσωπα των νεκρών μας, κανένας δεν μπορεί να τους φτάσει για να τους κάνει κακό. Όχι μόνο διότι σιέπει τους που τα ψη ο θεός μας,  αλλά και αυτοί που τρέχουν για να φτάσουν κοντά τους δεν το κάνουν για να τους κάνουν κακό αλλά για να σταθούν για λίγο κοντά τους, να βάλουν και αυτοί το λιθαράκι για να είναι αυτός ο τόπος ελεύθερος και ως γνωστόν αυτοί δεν είναι οι ΑΚΕΛικοί ούτε οι συνοδηπόροι τους, τα εγγλεζάκια και τα χανουμάκια.

Οπότε συναγωνιστές και σύντροφοι, ΚΟΥΡΑΓΙΟ η Ρωμιοσύνη εννα χαθεί όντας οι πολέμιοι της λείψουν.  Ένωσις τζι ας γίνει το γαίμαν μας αυλάτζιν.

 

 

Advertisements