ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ

Η απόπειρα να βάλουν χέρι στο Παγκύπριον Γυμνάσιον έχει πολύ μεγαλύτερες παραμέτρους απ’ ό,τι αφήνουν να φανεί ο υπουργός Παιδείας και οι συνοδοιπόροι του. Εάν δεν υπάρξει ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στα σχέδια τους, ακόμη ένα σημαντικό ιστορικό ίδρυμα, άμεσα συνυφασμένο με την περηφάνια αυτού του λαού, θα πάρει την κατρακύλα. Ο υπουργός και η διευθύντρια του σχολειού, Χριστίνα Καρατζιά, ως εντολοδόχοι της πολιτικής αφελληνισμού της κυβέρνησης Χριστόφια και του αριστερού ανιστόρητου συρφετού, θέλουν πάση θυσία να βάλουν χέρι στο Παγκύπριον Γυμνάσιον και να κάνουν σταδιακώς τις απαραίτητες αλλαγές, ώστε το ΕΘΝΙΚΟ στοιχείο του ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ να υποπέσει σε μαρασμό και τη θέση του να πάρει η ΧΡΗΣΤΙΚΗ αξία της περιουσίας του σχολείου και της γύρω περιοχής. Ήδη το σχολείο τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε μαρασμό και η ακελοποίησή του συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς.

Η σημερινή διευθύντρια, όργανο του υπουργού και γνωστή ανθέλλην, επαναπροσεγγίστρια, Χριστίνα Καράτζια, ως νευρωτική αριστερίστρια δεν μπορεί να καταλάβει τη σημασία της παράδοσης ούτε τη σημασία των εθνικών αγώνων και θυσιών που έγιναν για να είναι αυτή ελεύθερη να ασχημονεί και να αυθαιρετεί.

Ως κλασσικό αριστερό σκουλήκι, κατανοεί μόνο τους υπόγειους κανόνες των αφεντικών της, που θέλουν αυτόν τον τόπο χωρίς εθνική ταυτότητα, χωρίς ορθόδοξη πίστη. Ξεχνούν ότι βρίσκονται στην εξουσία, ακριβώς επειδή κάποιοι άλλοι, όχι οι ομοϊδεάτες τους, έδωσαν τη ζωή τους και τα νιάτα τους για να μπορούν σήμερα αυτοί να θέλουν να μας αλλάξουν τα φώτα. Ξεχνούν ότι το Παγκύπριον ήταν από την ίδρυσή του κυρίως το εθνικό εκπαιδευτικό φυτώριο του κυπριακού ελληνισμού και όχι κάποια οικόπεδα προς κοινόχρηστη εκμετάλλευση.

Προφανώς ο Δημητρίου και η Καρατζιά του ΑΔΗΣΟΚ, που ο ίδιος ο λαός έστειλε στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, θα κάνουν αυτό που θέλουν ακόμη και με το ζόρι. Εμείς πρέπει να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ τώρα, πριν είναι αργά, πριν σιγά σιγά το παγκύπριον μετατραπεί σε ΜΑLL, επίσημο κέντρο εκπαίδευσης των στελεχών της επαγρύπνησης του ΑΚΕΛ. Λέω επίσημο, διότι ανεπίσημα η Καρατζιά είναι διευθύντρια αυτού του υπαρκτού κέντρου μέσα στο Παγκύπριον, όπου κανένας καθηγητής ή μαθητής δεν τολμά να της πει λέξη, μιας και η δικτατορία έχει ριζώσει για τα καλά σε αυτό το σχολείο.

Εάν οι Δημητρίου οι Καρατζιά και οι συνοδοιπόροι τους ήταν ξένοι, δεν θα ανησυχούσα, διότι αυτός λαός έχει καταβροχθίσει εισβολείς και εισβολείς, έχει αντέξει τους χειρότερους δυνάστες της περιοχής και διατήρησε την πίστη του και την ταυτότητά του. Τώρα ανησυχώ, διότι οι εχθροί προ των πυλών δεν είναι ξένοι αλλοδαποί εισβολείς, αλλά ντόπιοι ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ και ως γενίτσαροι είναι πολύ πιο επικίνδυνοι, διότι όχι μόνο πρέπει να λογοδοτήσουν στους Τούρκους, αλλά να δικαιολογήσουν με τα έργα τους τον θάνατο του πραγματικού τους εαυτού. Οι γενίτσαροι, όπως και οι καλικάντζαροι, όπως και τα άλλα φαντάσματα της εποχής, δύο πράγματα φοβούνται: την οργή του λαού και τον ΣΤΑΥΡΟ της πίστης και της πατρίδας μας. Ας τους δείξουμε και τα δύο.

 

Advertisements