εθνικωλογικόν Νοεμβρίου

Πόλεμος σε όλα τα μέτωπα

Το έχουμε γράψει πολλές φόρες. Ο πολιτικός κόσμος της Κύπρου είναι ανίκανος να προχωρήσει προς μια ριζοσπαστική πολιτική, για να απαλλαγούμε από την κατοχή και τη σκλαβιά και τη μιζέρια της νεοκυπριακής ιδεολογίας, που μαστίζει τη νήσο εδώ και δεκαετίες. Για τη σημερινή μας κατάντια, δεν ευθύνεται μόνο το ΔΗΣΑΚΕΛ, ούτε θα μπορούσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μιλά περί εισβολών των μητέρων πατρίδων, εάν οι λεγόμενες δυνάμεις του κέντρου και της κεντροδεξιάς έδειχναν τα δόντια τους, προβάλλοντας μια άλλη πολιτική.

Είναι γνωστόν ότι το ΔΗΚΟ, όπως και πολλοί άλλοι εκτός ΔΗΣΑΚΕΛ είναι αναπόσπαστα κομμάτια του κυπριακού κρατισμού και ως τέτοια έχουν ΟΡΙΑ, όσον και αν κατά καιρούς προβάλλουν κάποιες αντιστάσεις. Το ΔΗΚΟ από μόνο του, και αυτό αποδεικνύει καθημερινώς, ΔΕΝ μπορεί να ξεφύγει από τον ιδεολογικό κλοιό του ΑΚΕΛ και της δικής του μακρόχρονης πορείας υπέρ μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Το γεγονός ότι ο μακαρίτης ο Παπαδόπουλος προσπάθησε να αποδεσμευτεί από τις συνεχείς μας υποχωρήσεις και προσπάθησε να χαράξει μια άλλη πολιτική ΔΕΝ έχει καμία σχέση με το ΔΗΚΟ, ούτε σημειώνεται στις επιτυχίες του ΔΗΚΟ αλλά του ίδιου του Τάσσου Παπαδόπουλου, ο όποιος ήταν ένας εμπνευσμένος ηγέτης και όχι εκ φύσεως ΔΗΚΟικός.

Το ΔΗΚΟ και οι λοιποί «αντιστασιακοί» θα αλλάξουν, πιθανόν, πορεία μόνο εάν ο ίδιος ο λαός τους ξεπεράσει και αρχίσει να τους στριμώχνει, μόνο εάν ο ίδιος ο λαός αρχίσει να αυτοοργανώνεται και να αμφισβητεί την πρωτοπορία τους. Δεν γίνεται το ΔΗΚΟ να παραμένει στην κυβέρνηση και η ΕΔΕΚ απ’ έξω να ΜΗΝ εκφράζει μια άλλη πολιτική, παρά μόνο να γκρινιάζει κάπως και να επιμένει ακόμη στη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, ενώ σε αυτή την απόρριψη αυτής της ομοσπονδίας βρίσκεται η ουσία του κυπριακού. Δεν γίνεται η λεγόμενη αντιπολίτευση του ΔΗΚΟ (Παπαδόπουλος, Κολοκασίδης, Κουλίας, Αγγελίδης, Κενεβέζος και λοιποί) να παραμένουν στο ΔΗΚΟ των Κάρογιαν – Χριστόφια, αφήνοντας με αυτό τον τρόπο τον Χριστόφια ανεμπόδιστο στις επιδιώξεις του και μετά να έχουν το θάρρος και το θράσος να θέλουν να τους υποστηρίξουμε κιόλας.

Οι ηγέτες, αγαπητοί φίλοι, στους αγώνες φαίνονται και αν νομίζετε ότι είστε έξυπνοι και περιμένετε για να βγείτε πιο δυνατοί στις εκλογές, κάνετε μεγάλο λάθος. ΔΕΝ είστε έξυπνοι, απόδειξη ότι ένα Αρμενούιν με πολύ χαμηλό ΙQ έφαν σας λάχανο.

Χωρίς ρίσκο και χωρίς να μας αποδείξουν ότι έχουν τα κότσια να ηγηθούν ενός αντικατοχικού αγώνα, οι «αντάρτες» του ΔΗΚΟ, όπως και τα υπόλοιπα «κινήματα» ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ, Λιλλήκας, πρόσφυγες και ΚΙΝΗΣΕΙΣ θα χάσουν και αυτή τη λίγη αξιοπιστία που τους παρέμεινε.

Η περίοδος χάριτος που δώσαμε στο λεγόμενο αντικατοχικό μέτωπο ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Εμείς θα επιμένουμε όχι μόνο στις μαξιμαλιστικές μας θέσεις αλλά και στα πολύ απλά ζητήματα, όπως η δημιουργία ενός τρίτου πόλου που θα μπορέσει με πιο ριζοσπαστικές θέσεις να βάλει τέρμα στην ηγεμονία του ΔΗΣΑΚΕΛ ή τουλάχιστον να μπορέσει μαζί με τον λαό να σταματήσει την κατρακύλα και να αποφύγομε την τραγική και οδυνηρότατη λύση που μας ετοιμάζει ο Χριστόφιας μαζί με τους συντρόφους του, τους Άγγλους και Τούρκους.

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τους «αντάρτες» Είτε φεύγουν τώρα από την κυβέρνηση Χριστόφια είτε θα μείνουν στην ιστορία ως οι «πούττοι» της υψηλής πολιτικής. Το ίδιο ισχύει και για τα προσφυγικά σωματεία και ιδιαιτέρως για την ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ, μιας και οι Κερυνειώτες ΔΕΝ επιστρέφουν με κανένα σχέδιο, είτε πρέπει να πρωτοστατήσουν, όπως έκαναν και στην επιτροπή πολιτών εναντίον του σχεδίου Ανάν με ξεκάθαρες θέσεις εναντίον της ΔΔΟ, είτε θα παραμείνουν ουραγοί, όπως άλλες προσφυγικές κινήσεις που περιμένουν να δουν εάν υπάρχει σχέδιο που θα τους πάρει ΑΥΤΟΥΣ έσσω τους και ύστερα να αντιδράσουν, εάν δεν επιστρέψουν και επιστρέψουν κάποιοι άλλοι. Ούτε υπάρχει καμιά δικαιολογία για την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ που μένει ακόμη αδρανοποιημένη, διότι μια τσογλανοπαρέα επιμένει να κάνει υψηλή πολιτική και δεν βλέπει ότι μόνο με τη λαϊκή οργή ίσως οι πολλαπλοί Χριστόφιες που καθορίζουν το κυπριακό αναγκαστούν να αλλάξουν πορεία και να γλιτώσουμε από την καταστροφή.

Εμείς ανοίγουμε μέτωπο με ΟΛΟΥΣ. Καλούμε την ηγεσία της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ να επαναδραστηριοποιήσουμε την κίνηση ΑΜΕΣΩΣ και να αρχίσουμε να ασκούμε πιέσεις προς όλους, έως ότου κάποιοι επιτέλους σε αυτόν τον τόπο σεβαστούν το δικαίωμα αυτού του λαού να συνεχίσει τη μακραίωνη ιστορία του σε αυτό τον ελληνικό τόπο. Ο λαός είναι στην πλειοψηφία του μαζί μας. Τώρα χειραγωγείται από τους αρουραίους της πολιτικής και με τη γνωστή του απάθεια περιμένει να φτάσει στον γκρεμό για να αντιδράσει. Τότε όμως, ίσως να είναι αργά και γι’ αυτό είναι αναγκαία η δική μας κινητοποίηση τώρα.

ΤΖΙΑΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΓΑΙΜΑΝ ΜΑΣ ΑΥΛΑΤΖΙΙΝ !

 

Advertisements